Οι Nirvana στο Rock and Roll Hall of Fame

nirvana
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι Nirvana, μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Peter Gabriel, οι Kiss, οι Hall & Oates, η Linda Ronstadt και άλλοι, θα γίνουν μέρος του Rock and Roll Hall of Fame, σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Μπρούκλιν στις 10 Απριλίου.

Πολλοί από τους νεοεισερχόμενους στο Rock and Roll Hall of Fame ήταν υποψήφιοι για πρώτη φορά, όπως οι Nirvana και ο Peter Gabriel.

Βασικός όρος για την είσοδο ενός συγκροτήματος ή καλλιτέχνη στο Rock and Roll Hall of Fame, είναι η συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ. Αυτό συνεπάγεται, ότι οι Nirvana που κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1989, έγιναν δεκτοί από την πρώτη δυνατή ημερομηνία.

Δικαιωματικά φυσικά, βρίσκονται σε αυτή τη θέση και αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη, μιας και ήταν ένα συγκρότημα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διεθνή ροκ σκηνή.

Μαζί με τους Nirvana όμως, θα μπουν στο Rock and Roll Hall of Fame και οι Kiss, o Peter Gabriel, οι Hall & Oates, Linda Ronstadt, Cat Stevens και E Street Band, αλλά και ο τελευταίος μάνατζερ των Beatles Brian Epstein και ο πρώην μάνατζερ των Rolling Stones Andrew Loog Oldham.