Τα μυστικά του Λεονάρντο ντα Βίντσι

bintsi
ΤΡΙΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Άλλη μία μοναδική προσφορά μας επιφυλάσσει ο Ελληνικός Κόσμος για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το έκτακτο πρόγραμμα «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του Λεονάρντο» έχει ήδη προκαλέσει την περιέργειά μας.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 30 Δεκεμβρίου και στις 2 και 3 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, υπάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης που έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους, δηλαδή στην έκθεση  «Λεονάρντο ντα  Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία», που φιλοξενείται μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου στον Ελληνικό Κόσμο.

Η ζωγραφική του τέχνη, το δαιμόνιο μυαλό του, η πολυσχιδής προσωπικότητά του Λεονάρντο ντα Βίντσι ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια όλων μας μέσα από μία έκθεση που έχει ήδη ταξιδέψει σε 20 χώρες.

Εξάπτοντας τη φαντασία μας, ο ντα Βίντσι μας περιμένει για να μας δείξει τα μυστικά της επιστήμης, της μηχανικής, της μουσικής και της ζωγραφικής. Μυστικά καλά κρυμμένα στα βάθη του μυαλού μιας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχει γνωρίσει η ιστορία της ανθρωπότητας.

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000, http://leonardo.hellenic-cosmos.gr, ημερομηνίες διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων (για παιδιά από 5 έως 12 ετών): 27, 30 Δεκεμβρίου και 2,3 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, τιμή εισιτηρίου: 8,5 ευρώ, διάρκεια έκθεσης: μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2014.