Τα 10 τραγούδια που αγαπήσαμε το 2013

daft-punk
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η χρονιά που φεύγει ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα μουσικά, καθώς είχαμε δυναμικές επιστροφές, καινούργια ονόματα με μέλλον που διαγράφεται λαμπρό και μερικές σταθερές αξίες.

Daft Punk – Get lucky

Το τραγούδι της χρονιάς σε όλες σχεδόν τις λίστες. Η επιστροφή του ηλεκτρονικού διδύμου προκάλεσε μουσικό σεισμό, αφού παρήγαγε μαζί με τη συμμετοχή του Pharrell στα φωνητικά το πιο feelgood κομμάτι των τελευταίων ετών, με έναν καταπληκτικό συνδυασμό vintage και φουτουριστικού ήχου. Το τραγούδι έλιωσε σε ραδιόφωνα και clubs ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?

Οι Βρετανοί έχουν πάρει φόρα για τα καλά και συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία παραδίδοντας το ένα album δυναμίτη μετά το άλλο. Ο αισθησιακός ρυθμός αυτού του single, που φωνάζει την επιθυμία για το έτερον ήμισυ, είναι πέρα το δέον εθιστικός.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Lorde – Royals

Από το πουθενά έσκασε αυτή η έφηβη Νεοζηλανδή και έφτιαξε ένα εξαιρετικό δείγμα  απλής και ώριμης pop, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και κάνοντας όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτή. 

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Robin Thicke feat. T.I. and Pharrell - Blurred Lines

Άλλη μια συμμετοχή του Pharrell σε άλλο ένα από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια της χρονιάς. Τι κι οι δημιουργοί κατηγορήθηκαν για μισογύνικους στίχους; Το Blurred Lines κατάφερε εκτός από το να βγάλει από την αφάνεια τον Robin Thicke, να κολλήσει σαν τσίχλα στο μυαλό του ακροατή από την πρώτη ακρόαση.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Paul McCartney – New

Η επιστροφή του πρώην Σκαθαριού είναι ένα απενοχοποιημένο pop κομμάτι σε παραγωγή του ειδήμονα του retro ήχου Mark Ronson. Παρά τα 70 του χρόνια το έχει ακόμα.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Queens of The Stone Age - My God Is The Sun

Το αμερικανικό συγκρότημα επέστρεψε δισκογραφικά με ένα καταπληκτικό album, που κάθε κομμάτι είναι πιθανό single. Δυνατό, ανεβαστικό και δραματικό, ένα από τα καλύτερα ροκ τραγούδια της χρονιάς που ακούγεται στη διαπασών.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Kanye West - Black Skinhead

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον εγωπαθή μέχρι αηδίας Kanye West, που δε σταματάει να γίνεται περίγελος στα social media με τις αστείες δηλώσεις του, αλλά κανένας δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι δε σταματάει να μας εκπλήσσει ηχητικά σε κάθε του album, όπως έκανε με αυτό το ηλεκτρισμένο και αρκετά σκοτεινό κομμάτι που φλερτάρει με το industrial.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Jason Newman - Love Me Again

Άλλο ένα ραδιοφωνικό hit, από τον νεαρό Βρετανό, που συνδυάζει τους μελαγχολικούς του στίχους και τη χαρακτηριστική του ερμηνεία με dance beats.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Justin Timberlake – Mirrors

Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του ο Timberlake αποτελεί σταθερή μετοχή στο χρηματιστήριο της pop/r&b, και με τον Timbaland όπως πάντα στην παραγωγή, φτιάχνει τραγούδια που ακροατές από όλα τα μουσικά είδη εκτιμούν.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Pearl Jam – Sirens

Άλλη μια επιστροφή από ένα αγαπημένο συγκρότημα, με πρώτο single μια απλή αλλά μεστή μπαλάντα με πρωταγωνιστή φυσικά τη φωνή του Eddie Vedder.

Ακούστε το τραγούδι εδώ

Ροζίνα Αράπη