Eκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη

ekdiloseis-gia-ton-niko-kazantzaki

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Μια έκθεση που εγκαινιάζεται στη Στοά του Βιβλίου φωτίζει τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη παραμένει ζωντανό, αρκετές δεκαετίες μετά το θάνατό του και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις. Στη Στοά του Βιβλίου, με αφορμή τα «Δέκα μαθήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη», στον 13ο Κύκλο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, διοργανώνεται έκθεση ως τις 30 Μαρτίου για τον οικουμενικό συγγραφέα με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή, τα ταξίδια και το έργο του, αλλά και τη συλλογή των βιβλίων του (σε παλαιές και νέες εκδόσεις) και μεταφράσεών τους στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα (στις 24 Ιανουαρίου), ταυτόχρονα με την έναρξη των μαθημάτων τού νέου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Τα μαθήματα συντονίζει ο Δημήτρης Δημηρούλης και κατά τη διάρκειά τους θα μιλήσουν οι: Ρέα Γαλανάκη, Ελευθερία Γιακουμάκη, Πάτροκλος Σταύρου, Μάριος Μπέγζος, Μίμης Ανδρουλάκης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιώργος Σγουράκης και Ηρώ Σγουράκη, ενώ θα ακολουθήσουν και προβολές ταινιών με θέμα τον Καζαντζάκη.

Πληροφορίες: Έκθεση για τον Νίκο Καζαντζάκη στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου, Αρσάκειο Μέγαρο) ως τις 30 Μαρτίου. Παράλληλα προσφέρονται «Δέκα μαθήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη, στο πλαίσιο του 13ου Κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.