Oι U2 υποψήφιοι για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού

u2-mandela
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Οι U2 είναι, ανάμεσα σε άλλους, υποψήφιοι στα φετινά Όσκαρ, στην κατηγορία Καλύτερου Original Τραγουδιού.

Στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού  η Karen O είναι υποψήφια για Όσκαρ για το κομμάτι της «The Moon Song» για την ταινία του Spike Jonze «Δικός της».

O Pharrell Williams είναι επίσης, υποψήφιος στην ίδια κατηγορία με το τραγούδι του «Happy» για την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος 2» και θα αναμετρηθεί με τους U2 που έχουν κι εκείνοι μια υποψηφιότητα με το τραγούδι τους «Ordinary love» από την ταινία «Mandela: Long Walk to Freedom».

Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Βruce Βroughton με το τραγούδι «All yet not Alone» για την ομώνυμη ταινία και οι Cristian Anderson-Lopez και Robert Lopez για το κομμάτι «Let it go» από την ταινία «Frozen».

Οι U2 είχαν άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2003 με το κομμάτι «The Hands That Built America» από την ταινία «Gangs of New York».

Όσο για την κατηγορία Καλύτερο soundtrack υποψήφιοι είναι ο John Williams για την ταινία «Η Κλέφτρα των Βιβλίων», ο Steven Price για το «Gravity», οι William Butler και Owen Pallet για το «Δικός της», o Thomas Newman για το «Η μαγική ομπρέλα» και ο Alexandre Desplat για το «Φιλομένα».