Tζέιμς Μποντ: νέος συγγραφέας συνεχίζει την ιστορία του 007

tzeims-mpont-oplo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Για να τιμήσουν τα 60α γενέθλια του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος «γεννήθηκε» το 1953, στο πρώτο μυθιστόρημα της σειράς , το «Καζίνο Ρουαγιάλ», οι εκτελεστές της διαθήκης του Ίαν Φλέμινγκ προσκάλεσαν διάφορους συγγραφείς, να συνεχίσουν την ιστορία του 007.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βρετανός Ουίλιαμ Μπόιντ, o oποίος στο μυθιστόρημά του «James Bond-Solo» (εκδ. Τραυλός) μας παρουσιάζει μια περισσότερο ρεαλιστική περιπέτεια του διάσημου κατασκόπου.

Η πλοκή του βιβλίου επικεντρώνεται στην Αφρική, αλλά επεκτείνεται και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ο Τζέιμς Μποντ, είναι πλέον 45 ετών και σκιαγραφείται ρεαλιστικά από τον Μπόιντ. «Πηγαίνει σε  μια πραγματική αποστολή, σε πραγματικές χώρες κι ο κόσμος στον οποίο βρίσκεται είναι εκείνος του 1969. Δεν υπάρχουν ακριβά τεχνολογικά γκάτζετ, είναι μια πραγματική ιστορία κατασκόπων. Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος που επέλεξα το έτος αυτό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπόιντ.

Η περίληψη του βιβλίου έχει ως εξής: «Ο Μποντ έχει εντολή να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται σε ένα κρατίδιο της Δυτικής Αφρικής. Η προκλητική σταθμάρχης της ΜΙ6 στην περιοχή, προσφέρει κάθε είδους υπηρεσίες στον 007, όμως οι θανάσιμες παγίδες των ντόπιων παρακρατικών είναι ανυπέρβλητες.

Ακολουθώντας τα ίχνη των δολοφόνων, ο Μποντ οδηγείται στην Ουάσινγκτον. Μεταμφιεσμένος και πάνοπλος, παίρνει την εκδίκησή του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να δραπετεύσει από τον σφιχτό εναγκαλισμό της CIA, καθώς ανακαλύπτει ότι έχει εγκλωβιστεί στα πλοκάμια μιας ασύλληπτης γεωπολιτικής διαπλοκής».

Πληροφορίες: «James Bond-Solo» του Ουίλιαμ Μπόιντ, μετάφραση: Ιωάννα Μιχελάκου, εκδ. Τραυλός.