Πώς κερδίζεται η μάχη ενάντια στο πάχος;

diaita-fotografia
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ο Άρης Γαβριηλίδης, στο νέο του μπεστ σέλερ με τίτλο «Αντίο πάχος!» περιγράφει με χιούμορ τον αγώνα του ενάντια στα παραπανίσια κιλά του. Ένα βιβλίο ψυχολογικής υποστήριξης για όσους αναβάλλουν τη μεγάλη απόφαση της δίαιτας για τη…Δευτέρα!

Η περίληψη της έκδοσης έχει ως εξής: «Το πάχος μου ήταν η έσχατη προσβολή στην ευφυΐα και στον αυτοσεβασμό μου. Ανέχθηκα να με κάνει δύσμορφο, δυσκίνητο και ασθενή. Επαναστάτησα και το νίκησα. Ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι νόμιζα. Εδώ περιγράφω με κέφι και χιούμορ πώς τα κατάφερα.

Το βιβλίο Αντίο πάχος!, γραμμένο από κάποιον που για χρόνια προσπαθούσε να χάσει κιλά και θύμωνε με την εικόνα του στον καθρέφτη, είναι μοναδικό στο είδος του. Θα διασκεδάσει τον αναγνώστη και θα τον ετοιμάσει ψυχολογικά προκειμένου να πάρει τη μεγάλη απόφαση για να νικήσει οριστικά το δικό του πάχος.

Ιωσήφ Νικολαΐδης, Ιατρός, Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Παχυσαρκίας (www.cnsr.gr): «Ο συγγραφέας παίρνει τον υπέρβαρο αναγνώστη από το χέρι, τον πείθει να απευθυνθεί στο διαιτολόγο και στη συνέχεια τον στηρίζει ψυχολογικά στην προσπάθειά του να χάσει βάρος. Βιβλίο χρήσιμο και αποτελεσματικό, που έλειπε».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Άρης Γαβριηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι οικονομολόγος, διευθυντικό στέλεχος ναυτιλιακών τραπεζών και επιχειρήσεων. Τις ελεύθερες ώρες του γράφει. Τρία διηγήματά του διακρίθηκαν: (α) «Η πρώτη φορά», Α΄ βραβείο διηγήματος 2005 της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά με θέμα τον Πειραιά. (β) «Το τζέπελι», γραμμένο στην αργκό, 6ο βραβείο από τα 10, στο διαγωνισμό διηγήματος 2004 των εκδόσεων Καστανιώτη και του ιστότοπου Pathfinder με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. (γ) «Ποίος ήτο ο φονεύς της μητρός μου», γραμμένο στην καθαρεύουσα, περιελήφθη στη λίστα των 10 καλύτερων, στο διαγωνισμό 2006 των εκδόσεων Πατάκη με θέμα τον Γεώργιο Βιζυηνό.

Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό Τύπο. Ασχολείται με τη μικρογλυπτική (κατασκευές-συνθέσεις με ετερόκλητα υλικά). Παρουσιάζει τα τεχνουργήματα αυτά στην ιστοσελίδα του, το «πνευματικό μου σπίτι», όπως το αποκαλεί, www.arisgavriilidis.gr, ενώ εκθέτει τις σκέψεις του στον ιστότοπo www.Aris-tourgimata.blogspot.com.

H συλλογή ποιημάτων του «Τα φλύαρα αποσιωπητικά…» εκδόθηκε ιδιωτικά και προσφέρεται στους φίλους του. Ολόκληρη η συλλογή μαζί με τα τρία διηγήματα που διακρίθηκαν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του. E-mail: Α[email protected]

Πληροφορίες: «Αντίο πάχος» του Άρη Γαβριηλίδη, εκδ. Διόπτρα.