8 καλλιτέχνες με... μυστική ταυτότητα

daft-punk
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Δεν είναι μόνο οι Daft Punk που κρύβουν τα πρόσωπά τους από τα φώτα της δημοσιότητας. Πολλοί είναι εκείνοι οι μουσικοί που επιλέγουν τον αθόρυβο ή τον μυστηριώδη δρόμο για να γίνουν γνωστοί και πολλές φορές η πραγματική τους μορφή δεν αποκαλύπτεται ποτέ.

Daft Punk

Το δίδυμο που έχει σαρώσει τα βραβεία και απολαμβάνει τη μουσική του κυριαρχία, κρύβεται πίσω από κράνη-έργα τέχνης, ενώ τα πραγματικά τους πρόσωπα έχουν να εκτεθούν σε φακό από το 1996.

Burial

Ο William Bevan, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έγινε γνωστός  πριν μερικά χρόνια ως η νέα ελπίδα του dubstep. Τα δύο πρώτα του albums,  έλαβαν εξαιρετικές κριτικές και πολλές ήταν οι φήμες ότι πίσω από το όνομα αυτό κρυβόταν ο Fatboy Slim ή ο Aphex Twin. Τελικά, ο Burial αποκάλυψε το πρόσωπό του μέσω της σελίδας του στο MySpace. 

Deadmau5

O EDM παραγωγός Joel Zimmerman διάλεξε το ψευδώνυμό του όταν ένα ποντίκι πέθανε στο δωμάτιό του όταν ήταν έφηβος.  Από τότε  του ήρθε η ιδέα να φορέσει αυτό το τεράστιο ψεύτικο κεφάλι απόκοσμου τρωκτικού.

Fever Ray

Το ½ των Knife, η αλλόκοτη αυτή περσόνα, με την υπέροχη φωνή, αρέσκεται στο να φοράει θεατρικά κουστούμια και συχνά φρικιαστικό make-up, κάνοντας τη Lady Gaga έξαλλη που δεν το σκέφτηκε πρώτη.

Slipknot

Το συγκρότημα έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια τρομακτικές μάσκες σατανικών κλόουν, σκιάχτρων και περίεργων πλασμάτων νοσηρής φαντασίας, που μάλλον, γέλιο προκαλούν στους μεγαλύτερους. Ο τραγουδιστής τους Corey Taylor έχει αποκαλύψει το πρόσωπό του, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη solo πορεία του. 

Lordi

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα συμπαθή τέρατα από τη Φινλανδία που  κέρδισαν την πρώτη θέση στη Eurovision της Αθήνας;

Ghost

Ο frontman του Σουηδικού metal συγκροτήματος, εμφανίζεται πάντα με make-up  που παραπέμπει σε σκελετό, ντυμένος με στολή Καρδιναλίου και αποκαλεί τον εαυτό του Papa Emeritus, ενώ τα υπόλοιπα μέλη επίσης, καλύπτουν το πρόσωπό τους με κουκούλες και μάσκες και αποκαλούνται Nameless Ghouls.

Buckethead

Από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, αυτός ο κιθαρίστας, που αντικατέστησε τον Slash στους Guns N’Roses για κάποιο διάστημα, εμφανίζεται πάντα με έναν από τους γνωστούς «κουβάδες» των KFC στο κεφάλι του και μια λευκή μάσκα να καλύπτει το πρόσωπο του.

Ροζίνα Αράπη