Η Κωνσταντινούπολη με... πινέλο

i-konstantinoupoli-me-pinelo

«Οδός Βοντίνα»

ΤΡΙΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Κερεστετζής εγκαταστάθηκε και ενσωματώθηκε στο Φανάρι και αποτύπωσε την καθημερινότητα που βίωσε με φως, χρώμα και ειλικρίνεια.

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου η Αίθουσα Τέχνης Γαβράς εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Κερεστετζή, με τίτλο «Φανάρι – Βαλατάς – Κων/πολη», η οποία είχε αποτελέσει εικαστικό γεγονός στην έκθεση Τuyap Istanbul Art Fair της Κωνσταντινούπολης.

Ο καλλιτέχνης εγκαταστάθηκε στο Φανάρι, μια γειτονιά που φέρει ανεξίτηλες τις ιστορικές μνήμες και τις ενθυμήσεις των Ελλήνων χωρίς όμως να αποπνέει πια την αστική αίγλη που διέθετε τον 19ο αιώνα. Ο καλλιτέχνης ενσωματώθηκε στη ζωή της κοινότητας και απεικόνισε την πιο ταπεινή και απλή καθημερινότητα του σήμερα.

Υπήρξε για τους κατοίκους ο ζωγράφος που έστηνε το καβαλέτο του στο Φανάρι, έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους που ζωγράφισε, έμεινε στα σπίτια που εικόνισε, περιδιάβηκε τους δρόμους που αποτύπωσε.

«Το ξύλινο σπίτι»

Έτσι κατάφερε ο Κερεστετζής να αποτυπώσει με ειλικρίνεια και αμεσότητα την καθημερινότητα που βίωσε: τα έργα του χαρακτηρίζονται από ανατολίτικα χρώματα, ζωντάνια και ένταση, καθώς αποδίδουν τη σπάνια όψη της γειτονιάς του Φαναριού, φιλτραρισμένη από το βλέμμα του δημιουργού.

Πληροφορίες: Αίθουσα Τέχνης Γαβράς, Ηροδότου 17, Κολωνάκι, Αθήνα, 210 7215194, διάρκεια μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2011. Ημέρες και ώρες εκθεσιακού χώρου καθημερινά 11.00-14.00 και Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00.