5 πράγματα που, ίσως, δεν γνωρίζετε για τον Χάρι Πότερ

xari-poter
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η συγγραφέας του βιβλίου, J.K. Rowling, αποκαλύπτει πτυχές των βιβλίων, που δεν είναι γραμμένες στις σελίδες τους.

Κάθε σωστός φαν του Χάρι Πότερ ελπίζει ότι το έβδομο βιβλίο δεν ήταν το τελευταίο, ούτε και η ταινία "Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2" που βγήκε στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2011.

Η ίδια η συγγραφέας, J.K. Rowling, μέσω της ιστοσελίδας Pottermore, που η ίδια έχει δημιουργήσει και ανανεώνει, φροντίζει να αφήνει υπονοούμενα πως ίσως υπάρξει ακόμα ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ.

Μέσω της ιστοσελίδας, οι φαν έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν τη συγγραφέα για οποιαδήποτε απορία έχουν και η  J.K. Rowling απαντά αποκαλύπτοντας στοιχεία, που δεν αναφέρονται στις σελίδες των βιβλίων της.

1 . Ο Ντάμπλντορ ήταν ομοφυλόφιλος.

Όταν ένας φαν ρώτησε, αν ο διευθυντής Νταμπλντορ έχει ποτέ ερωτευθεί, η απάντηση της συγγραφέως ήταν αφοπλιστική: "Για κάποιο λόγο πάντα είχα στο μυαλό μου οτι ο Νταμπλντορ ήταν gay".

2. H σχέση του Ρον και της Ερμιόνης ήταν λάθος.

Σε μια συνέντευξη με την Έμμα Γουότσον, που στις ταινίες ενσαρκώνει την Ερμιόνη, η J.K. Rowling αποκάλυψε ότι τελικά η ιδέα της για τη σχέση και το γάμο των δυο ηρώων δεν της βγήκε όπως θα ήθελε και ότι ίσως έπρεπε να την αφήσει σε πλατωνικό επίπεδο. 

3. Ο Χάρι και o Βολντεμπορτ είναι συγγενείς εξ αίματος.

Μπορεί τα οικογενειακά κειμήλια να έχουν προδώσει τη συγγένεια μεταξύ των δυο, η επίσημη όμως επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος της συγγραφέως που εξηγεί πως «σχεδόν όλες οι οικογένειες μάγων σχετίζονται".

4. O Χάρι και ο Ρον δεν αποφοίτησαν ποτέ.

Αποφοίτησε όμως η Ερμιόνη. Η συγγραφέας σε συνέντευξη αποκάλυψε ότι μπορεί ο Χάρι και ο Ρον να μην τα κατάφεραν μετά από τόσες αντιγραφές, η Ερμιόνη, όμως, επέστρεψε στο Χογκαρτ για να συνεχίσει τις σπουδές της. 

5. O Νέβιλ αποκτά υπερασπιστές

Μπορεί να είχε αρχικά το προφίλ του δειλού και άβουλου, από την ημέρα, όμως, που στάθηκε γενναία δίπλα στους φίλους του, ο Νεβιλ Λονγκμποτομ, άρχισε να κερδίζει τον κόσμο. Η γνώμη που είχαν οι φανς γι' αυτόν αποκαταστάθηκε και η J.K. Rowling δηλώνει πως αισθάνεται δικαίωση για τον χαρακτήρα.

Κύρα Κάπη