Μίκης Θεοδωράκης και Φωτεινή Δάρρα σε μια συνεργασία-έκπληξη

darra-theodwrakis-darra-theodorakis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η Φωτεινή Δάρρα συνεργάζεται με τον μεγάλο μας Μίκη Θεοδωράκη, δίνοντας οι δυο τους μια νέα «οπτική» στα έργα «Επιβάτης» και «Ραντάρ», σε στίχους Κώστα Τριπολίτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποφάσισε να ενορχηστρώσει ο ίδιος ξανά τα δύο έργα του Κώστα Τριπολίτη, «Επιβάτης» και «Ραντάρ», προκειμένου να αναδείξει τον επίκαιρο στίχο τους, αλλά και να προσδώσει έναν πιο εκρηκτικό μουσικό χαρακτήρα.

Για την απαιτητική ερμηνεία των συγκεκριμένων κύκλων, διάλεξε την Φωτεινή Δάρρα, η οποία, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Μίκη «ανταποκρίθηκε απόλυτα στη νέα αντίληψη ύστερα από πολλές κοπιώδεις, όμως τελικά ευχάριστες προσπάθειες».

Την Φωτεινή Δάρρα πλαισιώνει στις ηχογραφήσεις, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Οι πρώτες εκτελέσεις των έργων έγιναν στην αρχή της δεκαετίας του ’80 εστιάζοντας «περισσότερο σε έναν αμερικανικό ήχο, που επισκίαζε τον ελληνικό στίχο», δημιουργώντας ένα αρκετά ροκ αποτέλεσμα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης λοιπόν, πιστεύοντας ότι η ενορχήστρωση, η ορχήστρα και ο τραγουδιστής είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν ένα κομμάτι εκρηκτικό, αποφάσισε να «αναθεωρήσει σε σχέση με την παλιότερη ενορχήστρωση και ερμηνεία των κύκλων αυτών», ξανακάνοντας τα έργα επίκαιρα.

Την ενορχήστρωση, τις πρόβες και τη διεύθυνση της ορχήστρας πραγματοποίησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης και οι δύο μουσικοί κύκλοι, «Επιβάτης» και «Ραντάρ», θα κυκλοφορήσουν σύντομα από τη δισκογραφική εταιρεία Sui Generis Music.