Μελίνα Μερκούρη: Μια Σταρ στην Αμερική

melina-life
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η έρευνα των Γιώργου Αρχιμανδρίτη και Σπύρου Αρσένη έγινε βιβλίο με τίτλο «Μελίνα. Μια σταρ στην Αμερική» και παρουσιάζεται σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Μελίνα Μερκούρη, μια γυναίκα αντιφατική, παρεξηγημένη, θαρραλέα και ελεύθερη, που αγάπησε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα. Πιο επίκαιρη από ποτέ, μιας και μέχρι το θάνατό της, πάλεψε για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Ξέρουμε, όμως, τα πάντα για τη Μελίνα Μερκούρη; Το βιβλίο των Γιώργου Αρχιμανδρίτη και Σπύρου Αρσένη, μας αποκαλύπτει την άγνωστη πτυχή στην επιτυχημένη πορεία της αγαπημένης Ελληνίδας ηθοποιού στο εξωτερικό. Κοσμοπολίτισσα, η Μελίνα, ποτέ δεν «εγκαταστάθηκε» στην Αμερική, ήταν πάντα περαστική ανάμεσα σε θέατρο και κινηματογράφο, ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική.

"Αυτό που μας εξέπληττε συνεχώς κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, αν και το γνωρίζαμε ως κάποιο βαθμό- έτσι νομίζαμε τουλάχιστον-, ήταν το μέγεθος της φήμης και της δημοφιλίας της στην Αμερική. Η Μελίνα ήταν μια σταρ που οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αγαπούσαν ιδιαίτερα για τη ζωντάνια, την τόλμη, την ευθύτητα και τον αυθορμητισμό της. Την έβρισκαν γοητευτική, δυναμική, ετοιμόλογη και ατακαδόρα", αναφέρουν σε συνέντευξη τους οι συγγραφείς.

Οι Κάννες, το Μπρόντγουεϊ, οι συνεντεύξεις στους New York Times, στο Life και στο Εsquire, μια λαμπρή καριέρα στις γραμμές ενός βιβλίου.

Οι New York Times έχουν γράψει για τη Μελίνα: "Θα λένε πως σε μια εποχή γεμάτη πλαστικούς ανθρώπους, εκείνη ήταν αληθινή"

"Σε δεξίωση προς τιμήν του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Hubert Humphrey, η Μελίνα μαθαίνει στον τιμώμενο να χορεύει συρτάκι. Πίνει τσάι στο Λευκό Οίκο με την κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ Linda Johnson και πηγαίνει στο πάρτι του Ρόμπερτ Κένεντι," συμπληρώνουν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Στο βιβλίο για τη Μελίνα μιλούν ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίτα Κούρκουλου ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο Κώστας Γαβράς.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο αμφιθέατρο του Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι βραβευμένες με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» ηθοποιοί: Μαρίνα Ασλάνογλου, Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα καθώς και οι συγγραφείς του βιβλίου. 

Πληροφορίες: Το βιβλίο των Γιώργου Αρχιμανδρίτη και Σπύρου Αρσένη «Μελίνα, Μια σταρ στην Αμερική» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη».