Οι U2 live στα φετινά Όσκαρ

u2
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το νέο τους κομμάτι που ακούγεται στην ταινία «Μαντέλα: Ο δρόμος προς την ελευθερία» με τίτλο «Ordinary Love» θα παρουσιάσουν ζωντανά οι U2 στη φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ.

Η Ακαδημία επιβεβαίωσε τελικά την επερχόμενη εμφάνιση των U2 στα φετινά Όσκαρ με το υποψήφιο για Όσκαρ Τραγουδιού κομμάτι τους «Ordinary Love».

Πρόκειται για την δεύτερη εμφάνιση των U2 σε Τελετή Απονομής Όσκαρ, μετά την live performance τους το 2003, όταν ήταν υποψήφιοι ξανά για το κομμάτι τους «Hands That Built America» από την ταινία «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης», αλλά το έχασαν τελικά από τον Eminem και το «Lose Yourself» του.

Στην τότε εμφάνισή τους, ο frontman Bono, είχε αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού τους, προκειμένου να κάνει το δικό του σχόλιο σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι U2 έγραψαν το «Ordinary Love» προς τιμήν του Μαντέλα, με τον οποίο συνδέθηκαν πολύ από την αρχή της καριέρας τους. Όπως άλλωστε δήλωσε ο Bono στο The Wrap «Το ότι (ο Μαντέλα) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας, μας αφήνει ένα τεράστιο κενό που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καλύψουμε. Το ότι όμως, μπορέσαμε να γράψουμε ένα τραγούδι για μια ταινία βασισμένη στη ζωή του, μας κάνει να νιώθουμε χρήσιμοι».

Τον περασμένο μήνα, οι U2 απέσπασαν την Χρυσή Σφαίρα για το συγκεκριμένο κομμάτι και τώρα είναι υποψήφιοι για το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, μαζί με τα «The Moon Song» από την ταινία «Δικός της», «Happy» από την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος 2», το «All yet not Alone» για την ομώνυμη ταινία και το κομμάτι «Let it go» από την ταινία «Frozen».

Στην τελετή των Όσκαρ live θα εμφανιστούν άλλοι δύο υποψήφιοι για το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, ο Pharrell Williams με το «Happy» και η Idina Menzel με το «Let It Go».