Οι White Stripes δήλωσαν διάλυση

oi-white-stripes-dilosan-dialusi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το τέλος ήρθε και για την μπάντα των Jack και Meg White, White Stripes που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή την τελευταία δεκαετία.

Ένα από τα καλύτερα, δημιουργικότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας, οι White Stripes του- πρώην ανδρόγυνου- Jack και Meg White δήλωσαν ότι πλέον οδεύουν προς διαφορετικούς δρόμους.

Οι White Stripes δεν είχαν κυκλοφορήσει καινούργιο album εδώ και τέσσερα χρόνια, μιας και ο Jack White ήταν απασχολημένος με τις δύο άλλες μπάντες του, τους Raconteurs και τους Dead Weather.

Σύμφωνα με μία «διπλωματική» δήλωση στην ιστοσελίδα τους, το συγκρότημα έγραψε για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Συγκεκριμένα είπαν: « Ο λόγος δεν είναι καλλιτεχνικές διαφορές ή έλλειψη θέλησης για να συνεχίσουμε, ούτε λόγοι υγείας, καθώς η Meg και ο Jack χαίρουν άκρας υγείας. Είναι για πολλούς άλλους λόγους, αλλά κυρίως για να διατηρηθεί αυτό που είναι όμορφο και ιδιαίτερο για τη μπάντα και αυτό να παραμείνει έτσι.»

Η δήλωση του διδύμου έκλεινε με τη φράση «Οι White Stripes δεν ανήκουν πια στη Meg και τον Jack. Οι White Stripes ανήκουν σε όλους εσάς και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με αυτό. Η ομορφιά της τέχνης και της μουσικής μπορούν να κρατήσουν για πάντα εάν οι άνθρωποι το θέλουν. Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας αυτήν την εμπειρία».

Η δήλωση επίσης αναφέρει ότι η δισκογραφική εταιρεία του Jack White, η Third Man, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ανέκδοτο υλικό της μπάντας από ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις.