Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

museum
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Από το μουσείο των διαλυμένων σχέσεων μέχρι το υποβρύχιο μουσείο και το διεθνές μουσείο UFO, συγκεντρώσαμε τα επτά πιο περίεργα μουσεία στον κόσμο και σας τα παρουσιάζουμε.

Μπορεί το Λούβρο και το Βρετανικό μουσείο να είναι από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου και να έχουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, χάρη στα σπουδαία έργα τέχνης και τα ιστορικά αντικείμενα που έχουν στις εκθέσεις τους, αλλά υπάρχουν και εκείνα τα μουσεία που όταν τα ακούς, δεν πιστεύεις ότι όντως υπάρχουν.

Εμείς διαλέξαμε επτά από τα πιο περίεργα μουσεία που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν ποτέ βρεθείτε στις παρακάτω πόλεις, ίσως σας φανεί ενδιαφέρον να επισκεφθείτε κάποια από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου.

1. Υποβρύχιο Μουσείο, Κανκούν, Μεξικό

Πάρτε μάσκες, βατραχοπέδιλα, αναπνευστήρες και βουτήξτε στο υποβρύχιο μουσείο του Κανκούν. Για όσους φοβάστε τα βαθιά μπορείτε να απολαύσετε τα εκθέματα από ειδικό καραβάκι με γυάλινο πάτο.

2. Μουσείο των Πληγωμένων Σχέσεων, Ζάγκρεμπ , Κροατία

Και ποιος δεν έχει πληγωθεί από τον έρωτα; Ο χωρισμός, τις περισσότερες φορές, είναι επώδυνος. Το Μουσείο των Πληγωμένων Σχέσεων συμπάσχει με τον πόνο σας. Εκεί μπορείτε να δωρίσετε ότι δε θέλετε πια από τη σχέση που τελείωσε και οι "αναμνήσεις" σας μπαίνουν στις προθήκες του μουσείου.

3. Διεθνές Μουσείο UFO, Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό

Πιστεύετε στα UFO; Επισκεφθείτε το Διεθνές Μουσείο UFO και μάθετε τα πάντα για τα γεγονότα γύρω από την εξωγήινη συντριβή τον Ιούλιο του 1947, και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να το συγκαλύψει. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στις ΗΠΑ φυσικά και συγκεκριμένα στο Νέο Μεξικό.

4. Μουσείο Φαλλού, Ρεκιαβικ, Ισλανδία

Tο μοναδικό μουσείο στον κόσμο που περιέχει μια συλλογή από φαλλικά δείγματα που ανήκουν σε διάφορα είδη θηλαστικών που βρέθηκαν σε μια μόνο χώρα. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται 204 "φαλλοί και τμήματα φαλλών" που ανήκουν σε 45 διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένων 54 δειγμάτων από 16 διαφορετικά είδη φαλαινών. Το μουσείο σημειώνει ότι "έχει την τύχη να εκθέτει, από δωρεά καθόλα νόμιμη, τέσσερα δείγματα που ανήκουν στο είδος Homo Sapiens". Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το gift shop

5. Μουσείο του Μπουκαλιού, Όσλο, Νορβηγία

Η συλλογή ξεκίνησε από το περίεργο χόμπι του ιδιοκτήτη του μουσείου που μάζευε μπουκάλια από ποτά από όλο τον κόσμο. Φυσικά στο μουσείο έχει και bar όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ότι ποτό έχετε όρεξη,

6. Μουσείο της Γάτας, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ξύριζαν τα φρύδια σε ένδειξη πένθους όταν η γάτα της οικογένειας πέθαινε, ενώ στη Μεσαιωνική Ευρώπη οι μαύρες γάτες συνδέονταν με τη μαγεία. Όλες αυτές οι δοξασίες αλλά και πολλά σημαντικά αντικείμενα συνδεδεμένα με τα συμπαθή τετράποδα βρίσκονται στο Μουσείο της Γάτας στο Αμστερνταμ.


7. Μουσείο της Κακής Τέχνης, Σόμερβιλ, Μασαχουσέτη

Γιατί να δείτε κλασικά έργα τέχνης , όταν θα μπορούσατε να δείτε ... κακή τέχνη; Το Μουσείο Κακής Τέχνης είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην συλλογή, διαφύλαξη και έκθεση της Κακής Τέχνης, σε όλες της τις μορφές. Έχει τρία παραρτήματα, ένα στο Ντέλχαν, ένα στο Σόμερβιλ και ένα στο Μπρουκλάιν, όλα στην Μασαχουσέτη.

Kύρα Κάπη