Γνωρίστε τους London Grammar

london-grammar
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το βρετανικό τρίο έχει αρχίσει να γίνεται πολύ αγαπημένο στα ραδιόφωνα και να βρίσκει μια θέση στην καρδιά των ακροατών τόσο με τα συναισθηματικά, μελαγχολικά του τραγούδια, όσο και με τις ενδιαφέρουσες διασκευές που αρέσκεται να κάνει. Ας μάθουμε περισσότερα για ένα συγκρότημα, που πέρα από το hype, θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

- Οι London Grammar αποτελούνται από τους Hannah Reid, Dot Major και Dan Rothman. Σχημάτισαν το group  τους το 2009, όταν ήταν και οι τρεις φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Όταν αποφοίτησαν υπέγραψαν κατευθείαν με την εταιρεία Ministry Of Sound, όταν ένας από τους  υπεύθυνους της δισκογραφικής τους πρόσεξε να παίζουν ζωντανά.

- Το 2012 πόσταραν το πρώτο τους single «Hey Now» στο Υoutube. Το κομμάτι συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο views.

- Το ντεμπούτο τους album «If You Wait» κυκλοφόρησε στο τέλος του 2013 και έφτασε στο νούμερο 2 των βρετανικών charts. Ακολούθησε το EP «Metal&Dust», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το πρώτο single που ξεχώρισε ήταν το «Wasting My Young Years».

- Έχουν χαρακτηριστεί ως μια μίξη των XX και της Florence and the Machine, κυρίως χάρη στις ομοιότητες που έχει η φωνή της Reid με αυτή της κοκκινομάλλας τραγουδίστριας και τη μελαγχολική της χροιά.

- Το ντεμπούτο τους έλαβε εξαιρετικές κριτικές από όλο σχεδόν τον μουσικό Τύπο και οι κριτικοί χαρακτήρισαν τη μουσική τους ως όμορφη και elegant pop, χωρίς περιττά στοιχεία.

- Οι ίδιοι δηλώνουν ότι έχουν ένα ευρύ πεδίο επιρροών, από τον Michael Jackson μέχρι τα blues και την jazz.

- Έχουν διασκευάσει με επιτυχία το «Nightcall» του Kavinsky, που θα είναι και το επόμενό τους single, αλλά αξίζει να αναζητήσετε και τη διασκευή που έχουν κάνει στο «Wrecking Ball» της Miley Cyrus.

- Πρόσφατα συνεργάστηκαν και με τους  Disclosure, στο κομμάτι «Help Me Lose My Mind».

- Φέτος θα «οργώσουν» τα festival της Ευρώπης αφού θα εμφανιστούν στο Glastonbury, στο Primavera Sound, στο The Great Escape κ.ά.

Ροζίνα Αράπη