7 προτάσεις για το βράδυ Παρασκευής

edith-piaf
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μελωδίες της Edith Piaf, συνεργασία on stage του Φοίβου Δεληβοριά με τις Ρόδες, βερολινέζικη techno και αυθεντική bossa nova συνθέτουν το μουσικό σκηνικό της πόλης σήμερα.

Μουσικό αφιέρωμα στην Edith Piaf

Η μουσική παράσταση «Edith the show» φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 28, 29 και 30 Μαρτίου, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο της μοναδικής αυτής καλλιτέχνιδας. H παράσταση «Edith the show» είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική ερμηνεύτρια, που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο. Την Edith Piaf υποδύεται στη συγκεκριμένη παράσταση η Jil Aigrot, η φωνή της οποίας ήταν αυτή που ακουγόταν να ερμηνεύει τα τραγούδια της Piaf, στη βραβευμένη ταινία «La Vie En Rose» του Olivier Dahan, με πρωταγωνίστρια την Μαριόν Κοτιγιάρ, με θέμα τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Β. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8 μ.μ., είσοδος 25, 40, 55 και 65  ευρώ.

Ρόδες και Φοίβος Δεληβοριάς μαζί

To ετήσιο μεγάλο πάρτι του Νικήτα Κλιντ και της μεγάλης παρέας Ρόδες United, φιλοξενείται ξανά στο Gagarin 205 και αυτή τη φορά, θα είναι διήμερο. Στις 28 Μαρτίου λοιπόν, η παρέα του Νικήτα Κλιντ θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Φοίβο Δεληβοριά και στις 29 του μηνός, με τον Λεωνίδα Μπαλάφα, για να παρουσιάσει τον νέο της δίσκο, με τίτλο «Internet».

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, είσοδος 12 ευρώ.

Barry Guy και Maya Homburger

O κοντραμπασίστας Barry Guy συναντά τη σύντροφό του στη ζωή, την βιολονίστα Maya Homburger, αυτή τη φορά επί σκηνής, στις 28 Μαρτίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Οι δυο τους ετοιμάζουν ένα ευαίσθητο πρόγραμμα, που γεφυρώνει την παλιά με τη σύγχρονη μουσική, από δύο εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς. Ο Barry Guy, «πολυστυλιστικός» μουσικός με μεγάλο κατάλογο ηχογραφήσεων και συνεργασιών και η Maya Homburger, εξειδικευμένη βιλονίστα στην προκλασική μουσική, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια παράσταση.

Πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μικρή Σκηνή, Συγγρού 107-109, στις 9 μ.μ., 210 900 5 800, είσοδος 18€. 

Η Λένα Πλάτωνος εφ’ όλης της ύλης

Η Λένα Πλάτωνος επιστρέφει στον Ιανό για τρεις βραδιές, στις 28, 29 και 30 Μαρτίου, με ένα εφ’ όλης της ύλης πρόγραμμα, γεμάτο με τα ηλεκτρονικά τραγούδια της που διατρέχουν τις δεκαετίες και εξακολουθούν να δίνουν ισχυρό σήμα.

Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217810, είσοδος 12€, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ.

Ο Βασίλης Λέκκας φωνάζει «Όρθιοι…»

Για μία μόνο βραδιά, ο Βασίλης Λέκκας θα ανέβει στη σκηνή του Ρυθμός Stage, με μια μουσική παράσταση με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Μαρκόπουλο.  Με τον δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, θα γίνει ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 12€ (με μπύρα ή κρασί).

Βερολινέζικη techno στο ΚοοΚοο

Τα πάρτι Killekill ξεκίνησαν από το Βερολίνο το 2008, με βάση την techno και την ηλεκτρονική μουσική, με βασικό στόχο τη διασκέδαση μέσα από τη μουσική. Στα πάρτι αυτά έχουν συμμετάσχει πολλοί djs με διεθνή καριέρα, ιδιαίτερο ήχο και ποιότητα. Αυτή τη φορά, στο ΚοοΚοο έρχονται να καταλάβουν τα decks, ο DJ Flesh, με ένα set στα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής και ένα μίγμα από Chicago jack and booty tracks μέχρι electro και future techno sounds και minimal funk dirty freaky και ο Hanno Hinkelbein, με techno house electro, breakbeats και new jack.

Πληροφορίες: ΚοοΚοο, Ιάκχου 17, Γκάζι, οι πόρτες ανοίγουν στις τα μεσάνυχτα, είσοδος 12€.

Η σύγχρονη βασίλισσα της Bossa στο Half Note

Για τέσσερις βραδιές, από τις 28 μέχρι και τις 31 Μαρτίου, μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της Βραζιλίας, η Paula Morelenbaum έρχεται με ένα πρόγραμμα γεμάτο bossa nova, αλλά και κλασικά κομμάτια των Beatles, που παίρνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία της. Το πρόγραμμα αυτό έχει κυκλοφορήσει σε δίσκο και τώρα η Paula Morelenbaum θα μας το παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με το σχήμα της, Bossarenova Trio.

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, είσοδος 15, 19, 24 και 29 ευρώ.