Τα 5 πιο διάσημα μουσικά θέματα τηλεοπτικών σειρών

friends
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τις τηλεοπτικές σειρές, εκτός των άλλων, είναι ότι πολλές φορές μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε καινούργια μουσική, που θα τη συνδέσουμε για πάντα στο μυαλό μας με τους εναρκτήριους τίτλους τους. Οι παρακάτω σειρές, έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας εκτός από το περιεχόμενο τους, και για τα πασίγνωστα μουσικά τους θέματα.

1. Friends

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τα  «Φιλαράκια» χωρίς το τραγούδι των Rembrands, «I’ll be there for you» και τους έξι πρωταγωνιστές να βουτάνε στο σιντριβάνι με θέα τη Νέα Υόρκη.  Μπορεί η μπάντα να μην γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία εκτός από αυτό το τραγούδι, αλλά έδεσαν το όνομα τους με την υπερ-επιτυχημένη σειρά για πάντα.

2. The X-Files

To ορχηστρικό θέμα της σειράς επιστημονικής φαντασίας που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90, σε σύνθεση του Mark Snow, δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο. Σκοτεινό και ανατριχιαστικό,  ταίριαξε γάντι με το μυστήριο της σειράς.

3. Game of Thrones

Η επική μουσική του Ramin Djawadi, με την οποία ξεδιπλώνονται οι Οίκοι  του Westeros στους τίτλους αρχής της σειράς, σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα της και σου δίνει έξτρα σιγουριά ότι θα παρακολουθήσεις κάτι πραγματικά μεγάλο.

4. The Sopranos

Για πολλούς η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, στιγματίστηκε και  από το κομμάτι «Woke Up This Morning» των Alabama 3, που αντικατοπτρίζει με την βαριά μπασογραμμή του και τα βαθιά φωνητικά, την ψυχολογία του ήρωα Tony Soprano και την απίστευτη ζωή του.

5. True Detective

Μία νέα είσοδος, που έκανε πάταγο, αφού εκτός του ότι πρόκειται για την καλύτερη σειρά που είδαμε τελευταία, έχει ένα soundtrack-θησαυρό, με επιλογές από Grinderman μέχρι Black Angels, που όλα ταιριάζουν άψογα στο ομιχλώδες τοπίο της Λουιζιάνα που διαδραματίζεται η σειρά. Το «Far from any road» των Handsome Family όμως, που πέφτει με τους ανατριχιαστικούς τίτλους έναρξης θα μείνει για καιρό στη σκέψη μας.

Ροζίνα Αράπη