No Respect

sgt-no-respect
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

H τέχνη του δρόμου μπαίνει σε κλειστό χώρο. Σαράντα Έλληνες graffiti & street artists δημιουργούν πρωτότυπα έργα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Tα graffiti έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε στο δρόμο. Στολίζουν τους τοίχους και τα κτίρια της πόλης μας. Μερικές φορές είναι πραγματικά έργα τέχνης, από τον Banksy και τον Robbo μέχρι τον δικό μας INO. H Στέγη διοργανώνει μια έκθεση που στεγάζει την τέχνη του δρόμου.

Σε κλειστό χώρο σαράντα street artists  όπως αποτυπώνουν την τέχνη όπως τη συναντάμε στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαριλένας Β. Καρρά (Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Εικαστικών της Στέγης), θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11 Απριλίου.

Πληροφορίες: Λεωφόρος Συγγρού 107-109. www.sgt.gr