Γνωρίστε τους Wild Beasts

wild-beasts
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Αν και δεν είναι καινούργιοι στη δισκογραφία, οι Βρετανοί indie rockers φέτος κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς.

- Οι συμφοιτητές Hayden Thorpe και Ben Little έφτιαξαν το 2002 το ντουέτο Fauve, που στα γαλλικά σημαίνει «Άγρια Ζώα». To 2004 προστέθηκαν στην μπάντα τους ο Chris Talbot και ο Gareth Bullock και το όνομά τους έγινε πλέον, Wild Beasts.

- To πρώτο τους EP με τίτλο το όνομά τους, κυκλοφόρησε το 2004. Ακολούθησαν δύο ακόμα EPs το «Esprit De Corps» και «All Men».

- Το 2006 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, «Brave Bulging Buoyant Clairvoyants» και ήταν αυτό που ουσιαστικά εντυπωσίασε το κοινό, κυρίως χάρη στα περίεργα φωνητικά του Thorpe. 

- Ένα χρόνο αργότερα, υπέγραψαν στη Domino και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album «Limbo, Panto».

- Ακολούθησε το «Two Dancers» το 2009 που έλαβε εξαιρετικές κριτικές από όλο το φάσμα του μουσικού Τύπου. Το συγκρότημα ήταν υποψήφιο για βραβείο Mercury το 2010.

- Το 2011 κυκλοφόρησαν και το τρίτο τους album, «Smother». Την ίδια χρονιά κέρδισαν και το London Awards for Art and Performance.

- Φέτος είναι η χρονιά τους, μιας και το τέταρτο τους album «Present Tense» διαφέρει αρκετά από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, με έμφαση σε πιο ηλεκτρονικές φόρμες, και με λιγότερο κιθαριστικό ήχο. Το αποτέλεσμα κατέπληξε το κοινό και τον Τύπο, που εγκωμιάζουν συνεχώς αυτή τη στροφή στο ύφος τους.

- Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και ζωντανά, στην κατάλληλη στιγμή, στο Plissken Festival, στις 6 Ιουνίου.

Ροζίνα Αράπη