Greecestagram: Η Σοφία της Ελλάδας

greecestagram
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Tο Greecestagram μετράει κοντά στους 2.000 ακόλουθους από όλο τον κόσμο οι οποίοι δηλώνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα μέσω του account, ανεβάζοντας φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας είτε λόγω της ομορφιάς της είτε λόγω των παραδόσεων της.

Η Σοφία, έχοντας ζήσει και σπουδάσει στην χώρα που γεννήθηκε, την Ελλάδα, αποφάσισε τον Μάϊο του 2013 να απαντήσει στην συχνή ερώτηση που της κάνουν: γιατί η Ελλάδα σε κάνει τόσο ευτυχισμένη;

Η απάντηση της ήταν πάντα η ίδια: γιατί κάθε μέρα βλέπω κάτι που με κάνει να χαμογελάω. Κάποια στιγμή όμως, η ερώτηση αυτή την έκανε να θέλει να αποτυπώσει τους λόγους για τους οποίους ο τόπος στον οποίο γεννήθηκε της προσφέρει ένα χαμόγελο καθημερινά. Αποφάσισε λοιπόν και δημιούργησε το προφίλ «Greecestagram» στο Instagram και ξεκίνησε να δημοσιεύει φωτογραφίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, τα οποία έχει επισκεφθεί. Σιγά-σιγά, απέκτησε ακόλουθους τους οποίους παρακίνησε να κάνουν ‘tag’ τις φωτογραφίες τους από την Ελλάδα κάτω από το hashtag greecestagram. Έτσι γεννήθηκε το αρκετά γνωστό πλέον «Greecestagram it».

Με τον καιρό, η Σοφία ξεκίνησε να αναρτίζει φωτογραφίες τον ‘ακόλουθών’ της δίνοντας αναγνώριση στον κάθε φωτογράφο για την αποτύπωση της Ελλάδας.

Ένα χρόνο μετά, δίχως καμία διαφημιστική προώθηση, το Greecestagram μετράει κοντά στους 2.000 ακόλουθους από όλο τον κόσμο οι οποίοι δηλώνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα μέσω του account, ανεβάζοντας φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας είτε λόγω της ομορφιάς της είτε λόγω των παραδόσεων της.

Πλέον, η Σοφία δεν επιθυμεί μόνο να δηλώνει την αδυναμία της για την χώρα της μέσα από το “Greecestagram” account, αλλά έχει βάλει ως σκοπό να αναδείξει, προωθήσει και να τιμήσει την Ελλάδα ως τόπο προορισμού βοηθώντας έτσι, με ένα μικρό χαλικάκι, την εικόνα αλλά ίσως και την οικονομία της χώρας.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν τις φωτογραφίες σας από την Ελλάδα με το να κάνετε “follow” το “Greecestagram” account και κάντε #greecestagram. Πολύ απλά, “Greecestagram it!”