2 συναυλίες που αξίζει να παρακολουθήσετε σήμερα

spring-quartet
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Θέλετε να ακούσετε jazz από ένα all star κουαρτέτο ή να απολαύσετε μελοποιημένη ποίηση του Μάνου Ελευθερίου; Έχουμε 2 μοναδικές προτάσεις για εσάς...

Ένα all star κουαρτέτο στη Στέγη

Τέσσερις μοναδικοί jazz καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για δύο βραδιές σήμερα και αύριο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο λόγος για τους Jack DeJohnette, Joe Lovano, Esperanza Spalding και Leo Genovese. Πρόκειται για μια μοναδική συνεργασία τεσσάρων μοναδικών δεξιοτεχνών της jazz, που έρχεται απόλυτα φυσικά, μιας και οι καλλιτέχνες είχαν ήδη επαφές μεταξύ τους. Ο Jack DeJohnette είναι ένας θρυλικός jazz ντράμερ, με θητεία δίπλα στους Davis, Coltrane, Monk, Evans, Rollins, Jarrett κ.ά.

Ο Joe Lovano με το σαξόφωνό του ανακάλυψε νέους δρόμους, αποδεικνύοντας τις μοναδικές ικανότητές του. Η Esperanza Spalding  είναι μια ιδιαίτερα χαρισματική ανερχόμενη μπασίστρια και ο Αργεντινός Leo Genovese είναι ένας εντελώς αντισυμβατικός πιανίστας, με αναγνωρίσιμο ύφος.

Πληροφορίες: Κεντρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 210 9005800, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 15, 18 και 28€.

Μελοποιημένα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου στον Ιανό

Οι λάτρεις της ποίησης του Μάνου Ελευθερίου και της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη για τρεις ημέρες θα βρουν καταφύγιο στον Ιανό. Στις 11, 12 και 13 Απριλίου, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αναλαμβάνει να παρουσιάσει αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα κομμάτια θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας την Παρασκευή  11/4 και ο Δώρος Δημοσθένους το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου. Τους δύο καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν και τις 3 βραδιές ο Κώστας Πατσιάς και η Μπέττυ Χαρλαύτη.

Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217810, είσοδος 10 ευρώ.