Η εικαστική πλευρά του... Λουδοβίκου των Ανωγείων

i-eikastiki-pleura-tou-loudobikou-ton-anogeion

ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο γνωστός Κρητικός συνθέτης και τραγουδιστής παρουσιάζει τα εικαστικά του έργα, σε μια έκθεση ζωγραφικής στο Black Duck.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει στην γκαλερί του Black Duck μια ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Όπου σταματάει το βλέμμα». Μετά την πλούσια σταδιοδρομία του στον χώρο της μουσικής, ο καλλιτέχνης εκφράζει τις εικαστικές ανησυχίες του με χρώματα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος «Η ζωγραφική μοιάζει μ' ένα τραγούδι χωρίς λόγια, όπου η μουσική με τους τόνους και τα ημιτόνια ταυτίζεται με τις αποχρώσεις».

Χαρακτηριστική μορφή των παιδικών χρόνων του Λουδοβίκου των Ανωγείων είναι η θεία του Ελευθερία. Υφαίνοντας στον αργαλειό της διάφορες σκηνές της καθημερινότητας αλλά και από τον Ερωτόκριτο, η θεία Ελευθερία χρησιμοποιούσε τα χρώματα της φαντασίας με βάση αυτά που ταίριαζαν και «πήγαιναν» καλύτερα, προκειμένου να μη συμβιβαστεί με την πραγματικότητα. Αυτή η πλούσια μίξη και εναλλαγή των χρωμάτων στα κεντήματα είναι και η κύρια πηγή έμπνευσης της ζωγραφικής του καλλιτέχνη.

Πληροφορίες: Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9α, τηλέφωνο: 210 3234760, www.blackduck.gr , διάρκεια μέχρι τις 20 Μαρτίου, ώρες λειτοργίας Καθημερινές και Σάββατα 13.00 – 22.00, Κυριακές 19.00 – 22.00.