Με αεροπλάνα και βαπόρια

aeroplana-baporia
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μια έκθεση που διερευνά το ταξίδι, τη μετανάστευση, τη φυγή, τους διαφορετικούς τόπους που συναντάμε, τα λεωφορεία, τα τραμ, τα τρένα, τα αεροπλάνα και τα βαπόρια.

Εδω και λίγο καιρό στα Εξάρχεια έχει στηθεί ένας αυτοσχέδιος εκδοτικός οίκος με το όνομα “Πολική αρκούδα”. Η Πολική Αρκούδα αγαπάει τα γράμματα και τις τέχνες, οργανώνεται και συστήνεται περιοδικά στο κοινό-μια φορά ετησίως-προσκαλώντας δημιουργούς, καλλιτέχνες και κάθε είδους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες να δημιουργήσουν ένα γλυπτό-βιβλίο εξερευνώντας ένα διαφορετικό θέμα ή μία ιδέα κάθε φορά.

Στις 27 Απριλίου η Πολική Αρκούδα κάνει ξανά την εμφάνιση της με την έκθεση “Με αεροπλάνα και βαπόρια” που διερευνά το ταξίδι, τη μετανάστευση, τη φυγή, τους διαφορετικούς τόπους που συναντάμε, τα λεωφορεία, τα τραμ, τα τρένα, τα αεροπλάνα και τα βαπόρια.

Τα μεταφορικά μέσα πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα μας και συμβάλλουν στην σχέση μας με τον τόπο και τον χρόνο. Επιδρούν στις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη αλλά και παράγουν διαφορετικές ταξιδιωτικές ευκαιρίες και συνθήκες. Τα συγκοινωνιακά δίκτυα δημιουργούν τοποθεσίες και διαμορφώνουν νέες μορφές σύνδεσης μεταξύ περιφέρειας και κέντρου.

Ταυτόχρονα, ο τίτλος μας παραπέμπει στην φωνή της Σωτηρίας Μπέλου να ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου. Η αυθεντική λαϊκή φωνή της Μπέλου δίνει ένα επιπλέον χρώμα στις βαριές μεταλλικές κατασκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Εύα Βλασσοπούλου, Ναταλί Γιαξή, Ορέστης Μαυρουδής, Μάρω Μιχαλακάκου, Cevdet Erek, Carla Filipe, Culpa Nova, Zoe Paul, Dan Perjovschi, Andreas Sell

Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 27 Απριλίου 2014 12.00 – 18.00. Διάρκεια Έκθεσης: 27 Απριλίου – 5 Mαίου 2014/

Πληροφορίες: Μαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια, Αθήνα