Ακολουθήστε τις μπλε πεταλούδες

mple-petaloudes-4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

... και κάντε το γύρω του κόσμου μαζί με ένα εικαστικό project δρόμου που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από όσες πόλεις έχει περάσει και φιλοδοξεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Tasha Lewis δημιούργησε το πρώτο της εικαστικό project. 4000 μπλε πεταλούδες ήταν έτοιμες. Μπήκαν σε 10 φακέλους, επόμενος ο κάθε φάκελος είχε 400 πεταλούδες και εστάλησαν σε 10 διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Η Tasha εργάζεται ως καλλιτέχνης στη Νέα Υόρκη. Η ίδια σε συνέντευξή της έχει δηλώσει πως θα ήθελε να ταξιδέψει σε όλο το κόσμο. Γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο και κάπως έτσι ήρθε η έμπνευση του project με τις πεταλούδες.

"Αν δε μπορώ να ταξιδέψω εγώ θα στείλω τις πεταλούδες μου". Το είπε και το έκανε. Οι πεταλούδες ταξίδεψαν και οι παραλήπτες έλαβαν σαφείς οδηγίες. Με το που ανοίξουν το φάκελο θα πρέπει να τις τοποθετήσουν σε σημεία της πόλης τους, να τις βγάλουν φωτογραφίες και να τις ανεβάσουν στα social media. 

To project διαρκεί 10 μέρες. Μετά, ο κάθε παραλήπτης συγκεντρώνει εκ νέου τις πεταλούδες και τις στέλνει στον επόμενο. Και το project συνεχίζεται και κατακτά τον κόσμο.

Κύρα Κάπη