Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

prasines-politistikes-diadromes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Οκτώ μέρες πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών, για την προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.

Ήρθε η άνοιξη και οι βόλτες στο πράσινο δίνουν και παίρνουν. Τι θα λέγατε αν το συνδυάζαμε με πολιτισμό; Το Υπουργείο Πολιτισμού φρόντισε γι'αυτό και διοργάνωσε τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές.

Ένα οκταήμερο πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων ξεκινάει σε 29 νομούς της χώρας, στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, με τη συνεργασία 150 φορέων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και δάση κι έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών, για την προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.

Ανάμεσα στους νομούς που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, είναι οι νομοί Αττικής, Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου, Λέσβου, Ρεθύμνου και Άρτας.
Περίπατοι, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, θεματικές περιηγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, καλλιτεχνικά δρώμενα κι ενημερωτικές παρουσιάσεις, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, οι οποίες εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εκπαίδευση και την αειφόρο ανάπτυξη.

Στο περιθώριο της σχετικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε και την πρόθεση του Υπουργείου, μέρος της έκθεσης από το ναυάγιο των Αντικηθύρων, να φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον, ενώ όπως είπε ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό είναι ο πολιτισμός της.

«Ο ελληνικός πολιτισμός, εκτός από το γεγονός ότι προβάλλει κι ενδυναμώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, προβάλλει και τα εθνικά μας ζητήματα. Παραδείγματος χάριν, δίνει απάντηση στις ανιστόρητες ανοησίες των Σκοπίων περί Μακεδονίας», κατέληξε ο κύριος Παναγιωτόπουλος.