Τα 5 κορυφαία instrumental συγκροτήματα

mogwai
ΤΡΙΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μερικές φορές, οι λέξεις δεν είναι απαραίτητες για να εκφράσουν συναισθήματα. Αυτό επιτυγχάνεται συχνά μόνο μέσα από μελωδίες, είτε σκοτεινές και ατμοσφαιρικές, είτε δυνατές και αγχωτικές, που ανεβάζουν τους ρυθμούς της καρδιάς μας χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ας θυμηθούμε 5 συγκροτήματα που δε χρειάστηκαν ποτέ στίχους για να μας συναρπάσουν.

Mogwai

Οι Σκωτσέζοι που είναι από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου, συνθέτουν τεράστια σε μέγεθος κομμάτια, με γερές δόσεις παραμόρφωσης και κιθαριστικών ξεσπασμάτων, χρησιμοποιώντας ελάχιστα φωνητικά. Το σύμπαν τους είναι σκοτεινό  και στοιχειωτικό και τα κομμάτια τους χαράζονται στο υποσυνείδητο του ακροατή.
Best Tracks: Friend of The Night, Glasgow Mega-Snake

El Ten Eleven

Ονειρικές κιθάρες και διαπεραστικά μπάσα, οι Καλιφορνέζοι χρησιμοποιούν ελάχιστα ηλεκτρικά εφέ στις ως επί το πλείστον ακουστικές συνθέσεις τους και η μουσική τους έχει χρησιμοποιηθεί και σε ντοκιμαντέρ . Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής πέντε albums.
Best tracks:  My Only Swerving, Transitions

Flying Lotus

Ένα μίγμα free jazz, electronic και βιομηχανικών θορύβων συνθέτουν το περίεργο μίγμα του experimental παραγωγού Flying Lotus, στου οποίου τα album guest  εμφανίσεις έχουν κάνει ονόματα όπως ο Thom Yorke των Radiohead  και η Erykah Badu. Η τελευταία του κυκλοφορία το 2012 ήταν με το όνομα Captain Murphy, το animated  alter ego του.
Best tracks: Electric Candyman, 1983

Godspeed You! Black Emperor

Οι Καναδοί είναι ειδικοί στο να δημιουργούν μελαγχολική ατμόσφαιρα με μικρά έντονα ξεσπάσματα και να σε ταξιδεύουν σε χειμωνιάτικα σκηνικά.
Best tracks: Moya, Sleep

God Is An Astronaut

Ερωτική ατμόσφαιρα  και krautrock στοιχεία, είναι μόνο μερικά από τα υλικά  που βάζουν οι Ιρλανδοί  post rockers στα καταπληκτικά τους albums.
Best Tracks: All Is Violent, All Is Bright, Post Mortem

Ροζίνα Αράπη