10 ταλαντούχοι ηθοποιοί που... δεν «το έχουν» με το τραγούδι

joaquin-phoenix
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΙΟΥ 2014

Υπάρχουν καλλιτέχνες πραγματικά πολυτάλαντοι, οι οποίοι φαίνεται να τα καταφέρνουν εξίσου καλά τόσο στο υποκριτικό, όσο και στο μουσικό επίπεδο. Υπάρχουν όμως και άλλοι, που καλό θα ήταν να επικεντρωθούν στην υποκριτική τους καριέρα α-πο-κλει-στι-κά και εδώ θα καταλάβετε γιατί…

10. Χοακίν Φοίνιξ

Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος ως ηθοποιός. Δυστυχώς όμως, δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά με τη μουσική. Μάλιστα, οι επί σκηνής στιλιστικές του επιλογές κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα: το μούσι και τα καφέ κοτλέ παντελόνια θα ταίριαζαν ίσως σε κάποιον ψιλοάγνωστο κάντρι τραγουδιστή, όχι όμως στο Χοακίν.
Ακούστε τον στο Youtube

9. Κρίσπιν Γκλόβερ

Η παρακαταθήκη του Γκλόβερ είναι η πολύ καλή ερμηνεία του στο «Back to the Future». Η τραγουδιστική του παρακαταθήκη δεν είναι εξίσου καλή: το τραγούδι του «Clowny Clown Clown» με τους ευρηματικούς στίχους  «ground, sound, around, clown and frown» θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει σάουντρακ σε καμπάνια κατά της χρήσης ναρκωτικών.
Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

8. Στίβεν Σιγκάλ

Ο Στίβεν Σιγκάλ συνηθίζει να παίζει την κιθάρα του και να τραγουδάει συνήθως, μπλουζ κομμάτια, τα οποία μπορεί να είναι από αδιάφορα έως ενοχλητικά. Στο συγκεκριμένο τραγούδι η αδύναμη φωνή του προσπαθεί να πείσει μία πανέμορφη νεαρή κοπέλα ότι «Ιt’s alright with me», αλλά δε νομίζουμε ότι τα κατάφερε.
Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

7. Έντουαρντ Φερλόνγκ

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Φερλόνγκ έκανε μουσική καριέρα, έχετε δίκιο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Εξολοθρευτή» όπου ο Φερλόνγκ πρωταγωνιστούσε, έφηβος ακόμα, στο πλευρό του ρομποτοειδούς Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, φαίνεται πως κάποιοι Ιάπωνες που αγαπούν τις δυστοπικές φουτουριστικές ταινίες με τα δολοφονικά μηχανήματα, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του άλμπουμ του Φερλόνγκ. Στα δυτικά αυτιά πάντως το αποτέλεσμα δεν ήχησε καλά.
Ακούστε τον στο Youtube

6. Ντέιβιντ Χάσελχοφ

Ένας τομέας στον οποίο ο Hoff δεν διαπρέπει είναι η μουσική. Είναι υπεύθυνος για μια σειρά μουσικών καταστροφών, αλλά σίγουρα η χειρότερη στιγμή του ήταν το «Jump In My Car», ένα σπάνιο παράδειγμα μιας εντελώς αποτυχημένης απόπειρας στην οποία ο περφόρμερ δε φαίνεται να μπορεί να αποφασίσει μεταξύ της αυτο-παρωδίας και της προσπάθειας για σοβαρή καλλιτεχνική δημιουργία. Το αποτέλεσμα θυμίζει μίμο στο δρόμο – μόνο που δυστυχώς ο Hoff δεν είναι εξίσου σιωπηλός.
Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

5. Κόρεϊ Φέλντμαν

Ο Κόρεϊ Φέλντμαν αποφάσισε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι με τον τίτλο «Honesty». Αν βέβαια μπορούσε στ’ αλήθεια να αντέξει την ειλικρίνεια, θα είχε επιτρέψει σε κάποιο να του πει ότι δεν κάνει για τραγουδιστής. Αυτό ίσως όμως να δημιουργούσε κακό προηγούμενο για την καριέρα του Φέλντμαν γενικώς, αφού πιθανότατα κάποιος να του έλεγε ότι δεν κάνει ούτε για ηθοποιός.
Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

4. Μπρους Γουίλις

Ο Μπρους Γουίλις έκανε ένα πολύ ελαφρύ ποπ άλμπουμ το 1987 για έναν τύπο τόσο Die Hard όσο αυτός. Αν αυτό το τραγούδι το είχε πει ο George Michael θα μπορούσε να είχε γίνει ύμνος. Για τον Μπρους είναι μια καλτ στιγμή της καριέρας του, η οποία ευτυχώς δε σταμάτησε εκεί.
Ακούστε τον στο Youtube

3. Μίστερ Τι

Το τραγούδι του Μίστερ Τι «Treat Your Mother Right» θα μπορούσε να έχει τόσο καλά παιδαγωγικά αποτελέσματα όσο αν ένας μπαμπούλας που θα έλεγε σ’ ένα μικρό παιδί να μη φοβάται. Ο Μίστερ Τι υπήρξε θρυλική περσόνα των 80s, τότε που οι επαγγελματίες παλαιστές όπως αυτός και ο Χαλκ Χόγκαν ήταν στις δόξες τους και μάλλον οι δημόσιες παρουσίες του θα έπρεπε να είχαν περιοριστεί εντός του ρινγκ.
Ακούστε το τραγούδι στο Youtube

2. Λέοναρτ Νιμόι

Η μουσική που έφτιαχνε ο αγαπημένος δόκτωρ Σποκ από το Σταρ Τρεκ ίσως θα έπρεπε να ακούγεται αποκλειστικά μέσα στο Εντερπράιζ και σίγουρα μόνο από τους Βούλκανς. Ίσως αν κάποιος είχε τα τριγωνικά αυτιά του δόκτορα Σποκ να την έβρισκε ακόμα και ωραία, ποιος ξέρει;
Ακούστε τον στο Youtube

1. Γκάρυ Κολμαν

Ο νεκρός δεδικαίωται βέβαια, αλλά όσο ο Γκάρυ Κόλμαν βρισκόταν ακόμα σ’ αυτή τη γη, σίγουρα βάρυνε το κάρμα του με τα μουσικά του αμαρτήματα. Πιο συγκεκριμένα, το ψευδο-ραπ ντουέτο του «Outlaw and the Indian» με τον Ντιόν Μιάλ είναι μία από τις στιγμές που αναρωτιέσαι: γιατί; Γιατί δε βρέθηκε κάποιος να το αποτρέψει και γιατί το άφησαν να παίξει και στην τηλεόραση.
Ακούστε το τραγούδι στο Youtube