Όταν η τέχνη συναντά τη γεύση

theoxaraki
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2014

Εβδομάδα Εικαστικής & Γαστρονομικής Τέχνης, 5 – 11 Μαΐου 2014, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Η 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική Τέχνη είναι γεγονός. Γεύσεις από όλη την Ελλάδα. Γεύσεις του Αιγαίου, Κρήτης, Επτανήσων, Πελοποννήσου, Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Mια ξεχωριστή εβδομάδα γεύσεων με σκοπό την προώθηση της αυθεντικής Ελληνικής κουζίνας, των Ελληνικών προϊόντων και μία ιδιαίτερη συνάντηση της Τέχνης με την Υψηλή καλλιτεχνική γαστρονομία με παρουσίαση εκθεμάτων από καραμέλα, ζάχαρη, βούτυρο, λαχανικά και σοκολάτα που θυμίζουν έργα τέχνης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, καθημερινά 13.00. – 15.00. στο Café Merlin με θέα στον Εθνικό Κήπο, στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος, να απολαύσουν μοναδικά και πρωτότυπα πιάτα με συνταγές και προϊόντα που χαρακτηρίζουν την κάθε τοπική κουζίνα.

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Eλλάδας  και η εταιρεία Yoleni’s LTD διοργανώνουν από κοινού, την εβδομάδα 5-11 Μαΐου  2014, την Οι Executive Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων -στο πλαίσιο του GReat Kouzina- προμηθεύονται προϊόντα Ελλήνων παραγωγών από το ηλεκτρονικό delicatessen www.yolenis.com και παρουσιάζουν μεσογειακές συνταγές από επτά περιφέρειες/κουζίνες της Ελλάδας: Αιγαίου, Κρήτης, Επτανήσων, Πελοποννήσου, Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Πληροφορίες: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1,  Αθήνα.