Κάθε τέλος μια νέα αρχή

emst
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2014

Μια εικαστική αφήγηση για χώρους και κτήρια. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του γνωστού αρχιτέκτονα / εικαστικού Ανδρέα Αγγελιδάκη.

Λίγο πριν τη μετάβαση του ΕΜΣΤ στη νέα, μόνιμη κατοικία του, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης παρουσιάζει τον εκθεσιακό χώρο στο Ωδείο Αθηνών ήδη εγκαταλελειμμένο, μισοφωτισμένο με ορατά τα ίχνη των προηγούμενων κατοίκων του, όπου το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον συναντιούνται.

Μια εικαστική αφήγηση για χώρους και κτήρια αλλά και τις κοινωνίες που τα κατοικούν. Αφετηρία για την αφήγηση το διαδίκτυο ένα εργαστήριο πειραματισμού και νέων ιδεών, ένας τόπος ιδανικός για να μελετήσει κανείς το νέο ρόλο που προσλαμβάνει όχι μόνο η αρχιτεκτονική σήμερα αλλά και η ίδια η ανθρώπινη συμπεριφορά.

Το κτήριο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς μεταλλάσεται. Μέσα από μια επιλογή 40 παλαιότερων και νέων έργων (αρχιτεκτονικές μελέτες, εγκαταστάσεις, τρισδιάστατες εκτυπώσεις και βιντεοπροβολές), από όλες τις περιόδους της δουλειάς του καλλιτέχνη, η έκθεση Κάθε τέλος είναι μια αρχή εξετάζει την έννοια της μετάβασης ενός κτηρίου από μια κατάσταση σε μία άλλη.

Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα. Είναι αρχιτέκτονας, εικαστικός, επιμελητής εκθέσεων και αρθρογράφος.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα του γνωστού αρχιτέκτονα / εικαστικού Ανδρέα Αγγελιδάκη Κάθε τέλος είναι μια αρχή από τις 14 Μαίου έως τις 13 Ιουλίου 2014 στο κτήριο του Ωδείου Αθηνών.

Την Κυριακή 18 Μαίου 2014 Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, το ΕΜΣΤ θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: Κτήριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα.