10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Kanye West

kanye-west-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο προκλητικός rapper τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο να είναι το επίκεντρο της προσοχής συγκεντρώνοντας το μένος του κοινού για τις απίστευτες δηλώσεις του, αλλά και να παραδίδει εξαιρετικά albums το ένα μετά το άλλο.

1. Παράτησε το κολλέγιο για να ασχοληθεί με τη μουσική, κάτι το οποίο έκανε γνωστό και με το πρώτο του album «College Dropout». Πριν γίνει διάσημος μουσικός έκανε διάφορες δουλειές, ανάμεσά τους και μερικές εμφανίσεις σε κανάλια telemarketing. Όταν αυτή η καριέρα δε δούλεψε, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά να γίνει πορνοστάρ.

2. Ένα μέρος της παιδικής του ηλικίας το πέρασε στην Κίνα μαζί με τη μητέρα του. Εκεί, όπως έχει δηλώσει, χόρευε break dance στον δρόμο για να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

3. Το 2002 γλύτωσε από θαύμα από ένα παραλίγο θανατηφόρο τροχαίο. Νοσηλεύτηκε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο. Στο σαγόνι του τοποθετήθηκε μια μεταλλική λάμα. Όσο ανάρρωνε, έφτιαχνε παράλληλα μουσική με τη βοήθεια ενός  ηλεκτρονικού drum machine.

4. Δούλεψε αρχικά ως παραγωγός, με σημείο αναφοράς στην μετέπειτα πορεία του, την παραγωγή πέντε κομματιών στο θρυλικό album «The Blueprint» του Jay-Z, με τον οποίον διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας μέχρι σήμερα, έχοντας συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές.

5. Το ντεμπούτο του album «The College Dropout» του χάρισε πέντε Grammy και το δεύτερο «Late Registration» άλλα επτά. Συνολικά έχει κερδίσει πάνω από 115 βραβεία στη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του.

6. Μία από τις πιο προκλητικές στιγμές στην καριέρα του ήταν φυσικά το επεισόδιο στα βραβεία του Mtv με την Taylor Swift. Ενώ η Swift ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο της για το καλύτερο videoclip από γυναίκα καλλιτέχνιδα, ο Kanye  ανέβηκε στη σκηνή, της πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια και δήλωσε ευθαρσώς ότι η Beyonce έπρεπε να είχε κερδίσει. Το κοινό πάγωσε, όπως και η κακόμοιρη Swift που δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Το θέμα διακωμωδήθηκε όσο λίγα, ενώ μέχρι και ο Πρόεδρος  Barack Obama τον χαρακτήρισε «jackass».

7. Ο Kanye έχει δεχτεί κριτική και από την πασίγνωστη αμερικανική σειρά «South Park», όπου για δύο ώρες διακωμωδούν την ανικανότητά του να καταλάβει τη λέξη «fishsticks».

8. O hip hop παραγωγός NO I.D.  είχε αρνηθεί αρχικά  να συνεργαστεί μαζί του στην αρχή της καριέρας του και αυτό λόγω της συμπεριφοράς του West που ανέβαινε στους καναπέδες του studio και στα εταιρικά meetings, φωνάζοντας ότι είναι ο επόμενος Michael Jackson. Από τότε οι δηλώσεις μεγαλομανίας δεν έχουν σταματήσει.

9. Εκτός των άλλων, είναι γνωστός και για τη σχέση του με τη μόδα. Λατρεύει να ντύνεται με ακριβά ρούχα γνωστών οίκων, ενώ φυσικά, έχει δική του κολεξιόν.

10. Η σχέση του με την Kim Kardashian έχει συζητηθεί όσο λίγες. Μαζί απέκτησαν πέρυσι μια κόρη ενώ δεν σταματάνε να διαφημίζουν τον δεσμό τους, από φωτογραφίσεις σε περιοδικά, μέχρι τη συμμετοχή της Kardashian στο videoclip του Kanye «Bound 2». Εμείς προτιμάμε την διακωμωδημένη version με τους James Franco και Seth Rogen.

Ροζίνα Αράπη