Γνωρίστε τον King Dude

king-dude
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο μυστηριώδης μουσικός τραγουδά ιστορίες για την αγάπη και τον θάνατο, με αρκετές δόσεις αποκρυφιστικών στοιχείων, ενώ το ντουέτο του με την Chelsea Wolfe έχει κάνει τους πάντες να θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτόν.

- Το πραγματικό του όνομα είναι T.J. Cowgill και είναι γέννημα-θρέμμα του Seattle.

- Ξεκίνησε την πορεία του συμμετέχοντας σε black metal μπάντες, όπως οι Book Of The Black Earth.

- Το πρώτο του album κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο «Life’s Special Death», και ακολούθησε το «Love» ένα χρόνο μετά. Το 2012 κυκλοφόρησε το «Burning Daylight», το τρίτο δισκογραφικό του βήμα.

- Φέτος κυκλοφόρησε το 7ιντσο «Sing More Songs Together», στο οποίο συνεργάζεται με το θηλυκό alter ego του, όσον αφορά τις σκοτεινές καταβολές, την Chelsea Wolfe. Το ντουέτο τους, «Be Free»  ήταν αυτό που ουσιαστικά τον έφερε στο προσκήνιο για όσους δεν τον γνώριζαν.

- Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως ένας folk τραγουδιστής που στράφηκε στο rock n’ roll για χάρη του Σατανά.

- Ο Αντίχριστος είναι συνεχώς παρών στους στίχους των τραγουδιών του, όπως το «Lucifer’s The Light Of The World». Πολλές φορές έχει δεχτεί πυρά ότι ασπάζεται τον Σατανισμό, αλλά ο ίδιος απορρίπτει τέτοιες θεωρίες. Δηλώνει αντίθετα ότι έχει μελετήσει το θέμα των θρησκειών και του αποκρυφισμού, και πλέον, θεωρεί τον εαυτό του θρήσκο.

- Έχει και τη δική του σειρά ένδυσης, την «Actual Pain», που ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει t-shirts με περίεργα μηνύματα και αποκρυφιστικά σύμβολα.

- Ο ήχος του έχει στοιχεία από τη neo folk, την americana  και τα blues. Ανάμεσα στις επιρροές τους συγκαταλέγονται οι Death In June και οι Wovenhand.

- Δεν έχει αφήσει πίσω του τον χώρο του black metal αφού πρόσφατα συνεργάστηκε με τους Urfaust για τη δημιουργία ενός EP.

- Εκτός από το συνεχές παιχνίδι καλού και κακού, στα τραγούδια του επηρεάζεται και από αιρέσεις που έδρασαν σε περασμένες εποχές, όπως την «Ημέρα της Μεγάλης Απογοήτευσης», όπου οι οπαδοί του Μιλερισμού, πίστευαν ότι ο Χριστός θα κατέβει για δεύτερη φορά στη Γη στις 22 Οκτωβρίου του 1844.

Ροζίνα Αράπη