Μισέλ Ομπάμα: προετοιμάζει το δικό της μπεστ σέλερ

misel-ompama-proetoimazei-to-diko-tis-mpest-seler

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ πρόκειται να δημοσιεύσει βιβλίο για την υγιεινή διατροφή και το λαχανόκηπο που δημιούργησε στο Λευκό Οίκο.

Η Μισέλ Ομπάμα φιλοδοξεί να βρεθεί δίπλα στο σύζυγό της στη λίστα με τα μπεστ σέλερ, με ένα βιβλίο που ετοιμάζει και αφορά την εμπειρία της στη δημιουργία ενός λαχανόκηπου, στο οικόπεδο γύρω από το Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου και θα δίνει λεπτομέρειες για ένα σχέδιο που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά της παχυσαρκίας και θα περιλαμβάνει τις αγαπημένες υγιεινές συνταγές της οικογένειας Ομπάμα.

Με δεδομένη την επιτυχία των βιβλίων που γράφτηκαν από προηγούμενες «πρώτες κυρίες», είναι σχεδόν βέβαιο ότι και το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει υψηλές πωλήσεις. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έκανε μια μικρή περιουσία από την αυτοβιογραφία του, «Dreams From My Father», και την πολιτική πραγματεία, «Audacity of Hope», αλλά τα έσοδα από το βιβλίο της συζύγου του, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Μισέλ Ομπάμα έφτιαξε τον πρώτο της λχανόκηπο στο Λευκό Οίκο, το Μάρτιο του 2008, δύο μήνες μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και καλλιεργεί εκεί περίπου 55 ποικιλίες προϊόντων, τα περισσότερα από τα οποία, χρησιμοποιούνται από τους σεφ του Λευκού Οίκου. Εκτός από λαχανικά, όπως το μαρούλι, οι πιπεριές και το σπανάκι, η Μισέλ και η ομάδα της καλλιεργούν επίσης βότανα και μούρα.

Σε συνέντευξεις της έχει δηλώσει ότι ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του κήπου της με τους συμπολίτες της και ίσως τον υπόλοιπο κόσμο, επειδή «την ρωτούσαν συνεχώς γι’ αυτόν: πώς τον φτιάξαμε, γιατί τον φτιάξαμε, πώς μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο κανείς στο σπίτι του».

Η Ελεάνορ Ρούζβελτ διατηρούσε επίσης κήπο στο Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και οι Κλίντον έκαναν μια μικρή προσπάθεια, με λίγες γλάστρες λαχανικών στη στέγη του Λευκού Οίκου.

Η Μισέλ Ομπάμα δεν είχε κήπο λαχανικών στην πόλη της, το Σικάγο, αλλά πείστηκε από τους συμβούλους της να αναλάβει κάτι τέτοιο, για την υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής διατροφής, όταν μετακόμισε στην Ουάσιγκτον.

Είπε επίσης ότι επηρεάστηκε από έναν παιδίατρο, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για τη διατροφή των παιδιών της, Μάλια και Σάσα, που μεγάλωσαν στο Σικάγο, τρώγοντας επεξεργασμένα, γρήγορα φαγητά, όπως η πίτσα.

Η Ομπάμα υπογράμμισε ότι στο βιβλίο της, το οποίο θα συνταχθεί με τη βοήθεια ενός αγνώστου, ακόμη, συγγραφέα, θα υπάρχει και η συμβολή του προέδρου.