Βιβλίο επικοινωνίας με εξωγήινους από την NASA

et
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Πρόκειται για ένα εγχείρημα του Ντάγκλας Βακοχ από το Ινστιτούτο SETI, το οποίο αποτελεί έναν οδηγό επικοινωνίας με εξωγήινα όντα. Το κείμενο προβλέπει πως οδεύουμε προς μια εποχή όπου το ανθρώπινο είδος θα συνάψει ουσιαστική επικοινωνία με εξωγήινα όντα.

Ενα νέο, θα λέγαμε περιέργο βιβλίο με τίτλο Αρχαιολογία, Ανθρωπολογία και Διάστερη Επικοινωνία προστέθηκε στην λίστα των ηλεκτρoνικών βιβλίων (e-book) της NASA και αναμένεται να εγείρει έντονους προβληματισμούς.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών , η NASA έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από δωρεάν e-books, συμπεριλαμβάμένου ενός αφιερωμαντικού βιβλίου με τίτλο "NASA: Η Γη ως Τέχνη" με διάφορα διαδραστικά κείμενα για τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble. Η NASA προσθέτει στην συλλογή της ένα ιδιαίτερο βιβλίο που εξάπτει την φαντασία. Πρωτοτυπεί και προβληματίζει.

Το βιβλίο πρόκειται για ένα εγχείρημα του Ντάγκλας Βακοχ από το Ινστιτούτο SETI, το οποίο αποτελεί  έναν οδηγό επικοινωνίας με εξωγήινα όντα. Το κείμενο προβλέπει πως οδεύουμε προς μια εποχή όπου το ανθρώπινο είδος θα συνάψει ουσιαστική επικοινωνία με εξωγήινα όντα. Μελετητές των τεράστιων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, υποστηρίζουν  πως έχει εντοπιστεί ένα πλούσιο πληροφοριακό σήμα που προέρχεται  «από έναν άλλον κόσμο».

«Για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε έτοιμοι για επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, θα πρέπει απλά να έρθει εκείνη η μέρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου θα αναδυθούν  σημαντικά ζητήματα προς μελέτη και με επίκεντρο την σύγχρονη αρχαιολογία και ανθρωπολογία . Γιατί όμως αρχαιολογία και ανθρωπολογία; Διότι , όπως υποστηρίζει ο κ. Βακοχ, η επικοινωνία με τα νοήμονα όντα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι μέσω του ήχου, αλλά και μέσα από εικόνες . «Θα πρέπει να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε  έναν εξωγήινο πολιτισμό βασισμένοι στην παρατήρηση», τονίζει ο κ. Βακοχ. Το βιβλίο-οδηγός αναλύει και θεωρητικοποιεί σε 300 σελίδες την επικοινωνία με την εξωγήινη ζωή.

Οσα πραγματεύονται οι μελετητές στο ιδιαίτερο αυτό βιβλίο, δεν μπορεί παρά να μην θυμίζουν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τουλάχιστον οι σινεφίλ γνωρίζουν πώς αν οι εξωγήινοι αποδειχθούν φιλικοί, θα ήταν μια καλή αρχή να μην τους πετάξουν νερό….