15 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τη Lana Del Rey

lana-del-rey
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Η ιέρεια της indie pop προσγειώνεται γι ακόμη μια χρονιά στο κεντρικό stage του Terra Vibe Park για να μας ταξιδέψει με τις αιθέριες μελωδίες και την αισθησιακή φωνή της.

1. Η Elizabeth Grant, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, κατάγεται από εύπορη οικογένεια της Νέας Υόρκης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

2. Πέρασε τρία χρόνια της εφηβείας της, μέχρι την ενηλικίωσή της, σε οικοτροφείο στο Connecticut, ένα μέρος που την έστειλαν οι γονείς της για να καταπολεμήσει τον εθισμό της στο αλκοόλ.

3. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Fordham Μεταφυσική, ένα παρακλάδι της φιλοσοφίας που πραγματεύεται θεμελιώδη ζητήματα όπως η ύπαρξη του ανθρώπου και ο κόσμος.

4. Στα 18 της μετακόμισε στο Bronx, όπου και εμφανιζόταν σε τοπικές pub.

5. Έχει χρησιμοποιήσει και άλλο ψευδώνυμο στην πολύ αρχή τη"Sparkle Jump Rope Queen". Κατέληξε στο Lana Del Rey, εμπνευσμένη από τη σταρ Lana Turner και το μοντέλο Del Rey της Ford.

6. Ήταν στο τσακ να τα παρατήσει όταν το 2012 κυκλοφόρησε στο Youtube το “Video Games” και μέσα σε λίγους μήνες συγκέντρωσε πάνω από 20 εκατομμύρια views. To videoclip το έφτιαξε μόνη στον υπολογιστή της και σήμερα έχει πάνω από 120 εκατομμύρια hits.

7. Η ίδια περιγράφει το look της, τουλάχιστον αυτό με το οποίο τη γνωρίσαμε, ως "Gangster Nancy Sinatra" ή "Lolita που χάθηκε στο δάσος".

8. Όσο κι αν ακούγεται παράταιρο, αναφέρει ως την μεγαλύτερή της επιρροή τον Kurt Cobain και δήλωσε ότι συνδέθηκε μαζί του όταν είδε πρώτη φορά το videoclip του "Heart Shaped Box".

9. To 2010 συμμετείχε στο μικρού-μήκους φιλμ Poolside

10. Χλευάστηκε έντονα μετά από μια εμφάνιση της στο Saturday Night Live, όπου τραγούδαγε κάτι χειρότερο από φάλτσα. Με τους πολέμιούς της τάχθηκε και η Nancy Sinatra. Από τότε έχει ξεκινήσει το ανέκδοτο με τις ζωντανές της εμφανίσεις, οι οποίες είναι σχεδόν πάντα αποτυχημένες.

11. Τραγούδησε στο προγαμήλιο πάρτι του Kanye West και της Kim Kardashian στις Βερσαλλίες.

12. Είναι φαν της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Liverpool.

13. Ένας από τους πιο συζητημένους δεσμούς της ήταν αυτός με τον Axl Rose το 2012.

14. Έχει συμμετάσχει σε διαφημιστικό της H&M, στο οποίο τραγούδησε το "Blue Velvet" του Bobby Vinton.

15. Έχει τέσσερα tattoos στα χέρια της, τις φράσεις "Paradise", "Trust No One", "Die Young" και το γράμμα "M" από τη γιαγιά της Madeleine.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ