6 επώνυμοι μουσικοί με... έφεση στη μόδα

justin-timberlake
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Απληστία ή ασίγαστη δημιουργικότητα; Όποιο κίνητρο κι αν διαγνώσει κανείς, τα νούμερα και οι δραστηριότητες, παραμένουν εντυπωσιακά: κάποιοι celebrities φαίνεται ότι τα καταφέρνουν εξίσου καλά στο χώρο του θεάματος και σ’ εκείνον της μόδας. Ποιες είναι όμως, οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις;

Justin Timberlake - «William Rast»

Ο Timberlake δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος σταρ της μουσικής και της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας. Το 2006, μαζί με το φίλο του Trace Ayala, ίδρυσε την εταιρεία ρούχων «William Rast», η οποία, από το 2012 κι έκτοτε, έχει τζίρο 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, προσθέτοντας έξτρα εισόδημα, αλλά και φήμη στον 30άχρονο σταρ.

Gwen Stefani - «L.A.M.B.»

Η αρχή για τη «L.A.M.B.» της πάλαι ποτέ front woman των No Doubt, έγινε το 2003 και τα πρώτα σχόλια δεν ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία ρούχων της τραγουδίστριας κατάφερε να ακολουθήσει μια ανοδική πορεία, η οποία πλέον,  μεταφράζεται σε τζίρο 90 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Victoria Beckham - Ομώνυμη σειρά ρούχων

Υπήρξε η Posh από τις «Spice Girls», οπότε πέρασε με ευκολία στον τομέα της μόδας. Με φουστάνια και τσάντες που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, ο τζίρος της σειράς έχει φτάσει έως και τα 95 εκατομμύρια δολάρια. Το 2011 μάλιστα η Victoria Beckham ανακηρύχτηκε «Σχεδιάστρια Της Χρονιάς».

Jay Z - «Rocawear»

Κοσμήματα, καπέλα, ρουχισμός, τσάντες, παπούτσια – ο Jay Z με τη «Rocawear» έφτιαξε μια εταιρεία… πολυεργαλείο. Η New York Times υπολόγισε ότι τα κέρδη της επιχείρησης – η οποία ιδρύθηκε το 2009 - θα πρέπει να ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Beyoncé - «House of Deréon»

Η Beyoncé δεν είναι μόνο μία από τις πιο λατρεμένες performer, αλλά και μία πετυχημένη businesswoman. Η σειρά ρούχων «House of Deréon», την οποία ίδρυσε από κοινού με τη μητέρα της, Tina Knowles, σημειώνει τζίρο 100 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο – μικρότερο μεν, από εκείνο του συζύγου της Jay Z, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο.

Jessica Simpson - Ομώνυμη κολεξιόν

Η Jessica Simpson έχει αραιώσει τις επί σκηνής εμφανίσεις της απ’ όταν έγινε μητέρα, όμως εξακολουθεί να έχει σημαντικά κέρδη από την κολεξιόν της. Τα ρούχα, τα παπούτσια, αλλά και οι τσάντες υπό την επωνυμία «Jessica Simpson Collection» είναι ιδιαιτέρως ευπώλητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα υψηλά κέρδη από τις πωλήσεις, τα οποία -το 2010 μόνο- άγγιξαν τα 750 εκατομμύρια δολάρια.