Γνωρίστε την Iggy Azalea

iggy-azalea-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Είναι η Αυστραλή rapper το νέο μεγάλο όνομα του hip hop; Αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις της και τις πρόσφατες συνεργασίες της, η νεαρή καλλιτέχνιδα έρχεται με φόρα για να μας απασχολήσει στο μέλλον.

- Το πραγματικό της όνομα είναι Amethyst Amelia Kelly και γεννήθηκε πριν 24 χρόνια στο Σύδνεϋ. Το σχολείο δεν της άρεσε και το παράτησε σε ηλικία 14 ετών, κάνοντας δουλειές του ποδαριού, για να φύγει από την Αυστραλία και παράλληλα, εξασκούσε την τεχνική του ραπαρίσματος.

- Το μουσικό της είδωλο ήταν ο Tupac και η Missy Elliott.

- Σε ηλικία 16 ετών πήγε πρώτη φορά μόνη της στις Η.Π.Α. λέγοντας στους γονείς της ότι πάει «διακοπές» με μια φίλη της. Τώρα ζει εκεί με visa πέντε ετών.

- Η καριέρα της ξεκίνησε όταν μετακόμισε στο Los Angeles και γνώρισε ανθρώπους της Interscope Records.

- Ο κόσμος άρχισε να μιλάει για αυτήν, όταν τα video που ανέβαζε μόνη της στο Youtube,  όπου  επιδιδόταν σε freestyle rapping, έγιναν viral. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ήταν το «Pussy» για το οποίο γύρισε κα  το πρώτο της videoclip.

- Και ενώ όλοι περίμεναν την κυκλοφορία του πρώτου της album το 2011, με παραγωγό τον T.I. , η απόφασή της να μην αλλάξει δισκογραφική και να μείνει στην ανεξάρτητη Grand Hustle Records, έβαλαν τα σχέδια της στον πάγο.

- Το 2012 κυκλοφόρησε το EP «Glory», αλλά η ανακοίνωση για το πρώτο της album ακόμα καθυστερούσε. Παράλληλα, τροφοδοτούσε τα media με εκκεντρικές εμφανίσεις για να κρατείται στο προσκήνιο.

- Το videoclip της για το «Fancy» είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Clueless», που όπως έχει δηλώσει είναι η αγαπημένη της ταινία.

- Το 2013 εκτός του ότι άνοιγε τις συναυλίες της Rita Ora, στις οποίες παρουσίασε και το «Work», το πρώτο single από το επερχόμενο album της, εμφανίστηκε και στη σκηνή των Mtv Awards παρέα με τον Robin Thicke, τραγουδώντας το «Blurred Lines».

- Μετά από  πάρα πολλές καθυστερήσεις και δικαιολογίες το «The New Classic», το ντεμπούτο της album, κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλιο.

- Το στυλ της είναι επηρεασμένο από τη Nicki Minaj, την Gwen Stefani και την Eve.

- Θεωρείται ένα από τα νέα fashion icons και ο φωτογράφος Terry Richardson την συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στις μούσες του.

- Εκτός από τη μουσική ασχολείται και με το modeling, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες της Levi’s.

Ροζίνα Αράπη