Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος

paidi-biblio-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Μικρές ιστορίες από τη Σοφί Καρκέν γεμάτες φαντασία που σκοπό έχουν να προβληματίσουν τους μικρούς μας φίλους και να δώσουν τις απαντήσεις σε κάθε τους έγνοια.

Ενα βιβλίο για το παιδί και μια μεγάλη βοήθεια για το γονιό. Μικρές ιστορίες που μιλούν στην παιδική γλώσσα και μεταφέρουν όλα όσα οι γονείς θα ήθελαν να πουν στα παιδιά τους και πολλές φορές δεν ξέρουν πως.

Χάρη σ' αυτό το βιβλίο, οι γονείς θα βρουν ένα στήριγμα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές έγνοιες των παιδιών. Θα αντλήσουν από τις σελίδες «Από την πλευρά των γονιών» στοιχεία σκέψης για να τα καταλάβουν καλύτερα.

Γιατι όσο και αν θέλαμε η παιδική ηλικία να είναι απαλλαγμένη από ερωτήματα, άγχη και λύπες, που κάνουν τα παιδιά να υποφέρουν αλλά και να μεγαλώνουν, η πραγματικότητα έρχεται να μας προσγειώσει. Πως όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αλλά και να τις ξεπεράσουμε; Ποιοι πρέπει να μιλήσουν για όλα αυτά και με ποιον τρόπο;

Η απάντηση ακούσει στο όνομα φαντασία. Επειδή η φαντασία είναι ο προνομιακός τρόπος για να επικοινωνήσει κανείς μαζί τους, οι μικρές ιστορίες της Σοφί Καρκέν τα βοηθούν, χωρίς να φαίνεται, καλύτερα απ' ό,τι τα παιδαγωγικά λόγια.

Από τις νυχτερινές δυσκολίες μέχρι τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου (πόλεμοι, διαφήμιση, πάθος του χρήματος...) περνώντας από τη ζήλια, το διαζύγιο, τον εκβιασμό, τη διαφορετικότητα, το παιδί διψάει για αλήθεια. Αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να θιγούν «από απόσταση», στη δική του γλώσσα, με πρόσωπα που του είναι αγαπητά: αρκούδες, ποντικάκια, μικρές πριγκίπισσες, κουνέλια, φεγγάρια, ήλιους...

Πληροφορίες: Το βιβλίο «Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος» της Σοφί Καρκέν κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Gema.