Γνωρίστε την Sky Ferreira

sky-ferreira
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η 22χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να δημιουργήσει συζητήσεις γύρω από το όνομα της και όχι μόνο για τη μουσική της...

- Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1992. Η καταγωγή της είναι από την Βραζιλία και την Πορτογαλία.

- Μεγάλωσε με τη γιαγιά της που ήταν η προσωπική στυλίστρια του Michael Jackson για πάνω από τριάντα χρόνια. Την παιδική της ηλικία την πέρασε κοντά στον "Βασιλιά της Pop".

- Έχει δηλώσει ότι έχει δεχτεί σεξουαλική επίθεση δύο φορές στην εφηβεία της και μίλησε ανοικτά για την τραυματική αυτή εμπειρία.

- Τραγούδια άρχισε να γράφει από την ηλικία των 14 ετών και στη συνέχεια τα ανέβαζε στη σελίδα της στο myspace. Στα 15 της υπέγραψε συμβόλαιο με την Parlophone. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ηθοποιία, συμμετέχοντας σε ανεξάρτητες παραγωγές, αλλά και με το modeling.

- To πρώτο της single ήταν το “Sex Rules” από το EP “As If” του 2011. Ακολούθησε ένα ακόμη EP, το “Ghost”.

- Το πρώτο της solo album, το “Night Time, My Time”, κυκλοφόρησε το 2013. Στο εξώφυλλο του album η Ferreira εμφανίζεται γυμνόστηθη σε μια ντουζιέρα. Από εκεί ξεχώρισε το single “You’re Not the One”,

- Η μουσική της έχει επιρροές από τη synthpop της δεκαετίας του ’80, αλλά και με στοιχεία new wave και electro pop. Ως μουσικά της είδωλα αναφέρει τη Madonna, τη Fionna Apple, τον Prince και την Britney Spears.

- Τα προβλήματά της με τον Νόμο είναι συχνά, καθώς έχει συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών.

- Τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ότι θα είναι το opening act στις συναυλίες της Miley Cyrus για το The Bangerz Tour. Σε μία από αυτές τις εμφανίσεις έπεσε και χτύπησε το σαγόνι της αλλά επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από μερικές εβδομάδες.

Ροζίνα Αράπη