Οι 33 παραλίες της επαρχίας Λεμεσού

paralia-lemesos
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Σε συνέχεια της έκδοσης για τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου, ο Αντρέας Παπαδόπουλος ετοίμασε αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό για τις παραλίες της επαρχίας Λεμεσού.

Ξεκινώντας από την Ακτή του Κυβερνήτη και καταλήγοντας στο Πισσούρι, στο βιβλίο-οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της ακτογραμμής της όμορφης αυτής επαρχίας. Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά της για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης.

Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη. Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους τέσσερις κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της επαρχίας, τις αρχαίες πόλεις-βασίλεια της Αμαθούντας και του Κουρίου και των κάστρων της Λεμεσού και του Κολοσσίου.   Το βιβλίο προβάλλει την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει.

Οι φωτογραφίες άλλοτε ξεκουράζουν χάρη στις γραφικές και ρομαντικές παραλίες που απεικονίζουν, άλλοτε απαθανατίζουν το ευρύ φάσμα των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και άλλοτε μαγεύουν μέσα από την ατίθαση φύση που συχνά χαρακτηρίζει το παράκτιο μέτωπο της επαρχίας Λεμεσού.   

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε τρεις εκδόσεις, Αγγλικά, Ελληνικά και Ρωσικά, με μαλακό και σκληρό εξώφυλλο. Το βιβλίο περιέχει 100 σελίδες, έχει διαστάσεις 23Χ22 εκατοστά και θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα. 

Πριν απο λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου. Στην εκδήλωση, η οποία ήταν ανοικτή για το κοινό, παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των παραλιών και της ακτογραμμής της επαρχίας Λεμεσού, οι οποίες θα εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο του Κάστρου Λεμεσού μέχρι τις 6 Ιουλίου 2014. Η παρουσίαση έγινε από την κα Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, διευθύντρια της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού. Η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι “πρόκειται για μια έκδοση που έγινε με πολλή αγάπη και μεράκι εκ μέρους του συγγραφέα, και με την αγαστή συνεργασία όλων των αρχών, φορέων και ιδιωτών που εμπλέκονται στην προσπάθεια. Αποτελεί, για τους επαγγελματίες του τουρισμού ένα εργαλείο για την καλύτερη ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Λεμεσού και για τον κάθε Λεμεσιανό το καλύτερο αναμνηστικό δώρο προς φίλους, επισκέπτες και συνεργάτες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος έχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά την καθαρότητα των θαλάσσιων νερών, ενώ μεγάλος αριθμός παραλιών μας έχουν λάβει τη διάκριση της ‘Γαλάζιας Σημαίας’, ενδεικτική της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών που προσφέρονται. Σ’ αυτούς λοιπόν τους δύσκολους καιρούς που διανύει ο τόπος μας, είναι καλά να θυμόμαστε και αυτά που κάνουν περήφανους”.

Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, πίσω από το Κάστρο Λεμεσού, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 6 Ιουλίου.