Ο Νίκολας Κέιτζ έγινε έργο τέχνης

nikolas-keitz
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ολα ξεκίνησαν απο την ιδέα του Εζρα Κροφτ που διοργάνωσε το «Nicolas Cage Art Show» προς τιμήν του αγαπημένου του ηθοποιού.

Πολλές φορές ο κινηματογράφος αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του «Face off» και του Νικολας Κέιτζ. Καλλιτέχνες, γραφίστες και ερασιτέχνες δημιουργοί φιλοτέχνησαν έργα τέχνης και το περασμένο Σάββατο, το «Syrup Loft» του Λος Αντζελες οργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι προς τιμήν του ηθοποιού.

Ολα ξεκίνησαν απο την ιδέα του Εζρα Κροφτ που διοργάνωσε το «Nicolas Cage Art Show». Ο Εζρα Κροφτ είναι ενας μεγάλος θαυμαστής του ηθοποιού που είναι πλέον ο επιμελητής της παράξενης αυτής έκθεσης που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κροφτ πόσταρε μία αγγελία στο Craigslist προσκαλώντας τους φανς του Νίκολζας Κέιτζ να του στείλουν τα έργα τους. Το inbox του μπλόκαρε από τις συμμετοχές και έτσι γεννήθηκε το «Nicolas Cage Art Show», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λος Αντζελες τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Αρχισαν να έρχονται έργα με τέτοιο ρυθμό που αμέσως κατάλαβα ότι είχαμε χτυπήσει φλέβα χρυσού! Από την πρώτη εβδομάδα είχαμε συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από πίνακες και η ροή δεν σταμάτησε μέχρι και το πρώτο σόου...» λέει ο Κροφτ, που είδε την ιδέα του να γίνεται «μόδα». Ο ηθοποιός εμφανίζεται στα έργα των άγνωστων καλλιτεχνών με διάφορες μορφές: Αλλοτε είναι καρικατούρα ή ένας ήρωας του Ντίσνεϊ, ένας πιο ροκ Αγιος Νικόλαος σε αγιογραφία, μια λιτή και ρεαλιστική προσωπογραφία ή «Μικρό μου Πόνυ» κι άλλοτε ως έργο ζωγραφισμένο από τον Αντι Γουόρχολ ή τον Λίχτενσταϊν.