Οι πιο σοκαριστικοί θάνατοι μουσικών καλλιτεχνών

marvin-gaye
ΤΡΙΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Είναι πάντα άσχημο όταν το αγαπημένο σου μουσικό είδωλο αφήνει την τελευταία του πνοή, αλλά ακόμη πιο τραγικό όταν πέφτει θύμα στυγερών εγκλημάτων.

Marvin Gaye

Η δεκαετία του ’80 ήταν δύσκολη για τον θρύλο της Motown. Εθισμένος στην κοκαΐνη και αποκομμένος ουσιαστικά από την ενεργό δράση, μετακόμισε στο σπίτι που είχε αγοράσει για τους γονείς του στο Λος Άντζελες. Οι διαμάχες όμως με τον θρησκόληπτο και αυστηρό πατέρα του ήταν συνεχείς και εντάθηκαν όσο ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη.  Ένα πρωινό, στη διάρκεια ενός ακόμη καυγά, ο Marvin Gay, Sr πυροβόλησε τον γιο του δύο φορές στο στήθος, σκοτώνοντάς τον εν ψυχρώ. 

Tupac Shakur

Ήταν γνωστή η κόντρα μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ακτής στις τάξεις του hip hop τη δεκαετία του ’90 και ειδικά ανάμεσα στους δύο πρεσβευτές τους, τον Tupac Shakur και τον Notorious B.I.G. Όταν το 1996 ο Tupac  έφευγε από έναν αγώνα μποξ στο Λας Βέγκας, ένα αμάξι με μέλη της συμμορίας Crips  πλησίασε το δικό τους και η διασταύρωση πυρών είχε ως αποτέλεσμα το είδωλο της μουσικής να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή.  Οι ένοχοι για τη δολοφονία του δεν έχουν ακόμα βρεθεί.

Notorious B.I.G.

Ο «αντίπαλος» του Tupac, Notorious B.I.G. είχε το ίδιο τέλος με αυτόν, στο Λος Άντζελες, όταν ένα αμάξι πλησίασε το δικό του. Με τέσσερις σφαίρες στην καρδιά από ανταλλαγή πυρών δολοφονήθηκε αγρίως και ο δολοφόνος του παραμένει επίσης άγνωστος.

Brian Jones

Ένας πολύ περίεργος θάνατος ήταν το τέλος του μέλους των Rolling Stones,  όταν βρέθηκε να επιπλέει νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, μερικές μέρες αφότου είχε απολυθεί από το συγκρότημα λόγω της βαριάς χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Πολλοί όμως λένε ότι ο θάνατος του δεν ήταν ένα ατύχημα, αλλά δολοφονήθηκε ύστερα από έναν έντονο καυγά με τον Frank Thorogood,  τον τελευταίο άνθρωπο που τον είδε ζωντανό και βρισκόταν στο σπίτι του κάνοντας κάποιες εργασίες. Σύμφωνα με τις φήμες, ο Thorogood ομολόγησε το έγκλημά του στον σοφέρ των Stones, αλλά στα αρχεία της αστυνομίας το γεγονός έχει καταχωρηθεί ως θάνατος από πνιγμό.

John Lennon

Ένας από τους πιο σοκαριστικούς θανάτους του περασμένου αιώνα, που βύθισε σε πένθος εκατομμύρια κόσμου.  Όταν ο Lennon μαζί με τη γυναίκα του Yoko Ono έβγαιναν από τη λιμουζίνα τους και κατευθύνονταν στην είσοδο του Dakota Hotel στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβρη του 1980, ο Mark David Chapman,  τους περίμενε. Φώναξε στον Lennon, ο οποίος γύρισε και τότε ο Chapman τον πυροβόλησε πέντε φορές. Ο μουσικός έπεσε νεκρός και ο δολοφόνος έκατσε ήρεμος στο πεζοδρόμιο διαβάζοντας τον «Φύλακα στη Σίκαλη», μέχρι να έρθει η αστυνομία. Δεν αρνήθηκε την πράξη του και καταδικάστηκε σε ισόβια.