Σχεδίασε κι εσύ τη νέα αφίσα του Μουσείου Μπενάκη!
Το κτίριο της οδού Πειραιώς κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου και προσκαλεί δημιουργούς να σχεδιάσουν την αφίσα της επετείου.
Απλώνεται σε 11.000 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει ένα εσωτερικό αίθριο 850 τετραγωνικά μέτρα, εκθεσιακούς χώρους 3.000 τετραγωνικών μέτρων, χώρους αρχείων 2.000 τετραγωνικών μέτρων, 1 αμφιθέατρο χωρητικότητας 360 ατόμων, 1 εστιατόριο και 1 πωλητήριο. Λειτουργεί 10 χρόνια και έχει φιλοξενήσει 251 εκθέσεις.
Αυτά είναι τα "logistics". Ένα μουσείο όμως είναι πολλά παραπάνω απο αριθμούς και κτίρια. Ένα μουσείο είναι οι άνθρωποί του και οι επισκέπτες που του δίνουν ζωή. Το Μουσείο Μπενάκη έχει αποδείξει πως τιμά τους ανθρώπους του και φέτος μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί. Με αφορμή τα 10 χρόνια του κτιρίου της Πειραιώς, μας ζητά να φτιάξουμε τη νέα αφίσα του Μουσείου Μπενάκη. Αντί λοιπόν να επιστρατεύσουν εικαστικούς και γραφίστες, απευθύνονται σε όλους εμάς, κάνοντας ανοιχτή πρόσκληση – πρόκληση για σχεδιασμό αφίσας.
Το περιοδικό GRdesign, λοιπόν, σε συνεργασία με το Μουσείο, καλεί δημιουργούς να σχεδιάσουν την δική τους αφίσα για τα δεκάχρονά του. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού θα κρίνει τις καλύτερες αφίσες που θα τυπωθούν σε ειδικά χαρτιά «Περράκης» και θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη τον Οκτώβριο σε ειδική εκδήλωση.
Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα δεδομένου του ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες στο http://grdmagazine.gr/mousio-mpenaki/.







