Δυο νέοι καλλιτέχνες στο Μουσείο Ύδρας

ydra-ekthesi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας φιλοξενεί αυτό τον Αύγουστο τα έργα δυο καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς, της Ειρήνης Κανά και του Ανδρέα Νικολάου.

Η τέχνη ανήκει σε όλους και προπάντων στη νέα γενιά. Ειρήνη Κανά και Ανδρέας Νικολάου, ζωγράφοι αξιώσεων και οι δυο, με συνδετικό κρίκο τη μαθητεία τους κοντά στον μεγάλο μας κολορίστα ζωγράφο, τον ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση. Δυο καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς. Πηγή έμπνευσης η Ύδρα. Μέσα απο τα έργα τους διακρίνει κανείς την ικανότητα μιας άμεσης διείσδυσης στον κόσμο του φιλότεχνου θεατή και μιας αυθόρμητης «διακτίνισής» του στο δικό τους εικαστικό κόσμο με ένα συναρπαστικό- αν και διαφορετικό- χρωματικό και σχεδιαστικό λεξιλόγιο ο καθένας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 έργα μεσαίων διαστάσεων, με θέματα από την Υδρα, λάδια σε καμβά, πρόσφατη δουλειά των δύο καλλιτεχνών. Οι δυο καλλιτέχνες ζωγραφίζουν για το νησί του Αργοσαρωνικού σε μια έκθεση με άρωμα καλοκαιριού. Δυο καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εικαστική άποψη, με καλλιτεχνικό όραμα και με διαρκή, γόνιμη παρουσία στο χώρο της Τέχνης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σας περιμένουν για μια εικαστική ξενάγηση στην Υδρα.

Πληροφορίες: Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, διάρκεια έκθεσης 2 – 31 Αυγούστου.