Crisis and Creativity: έκθεση στο Γενί Τζαμί

crisis-and-creativity2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Είκοσι τρία έργα φοιτητών από τις σχολές Καλών Τεχνών της Φλώρινας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, εμπνευσμένα από τη φύση, την ιστορία και τη μυθολογία.

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν  για τρεις εβδομάδες, 76 φοιτητές από  τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κίνα, την Κολομβία, την Κορέα και την Ελλάδα συναντήθηκαν στην Καστανιά Ημαθίας και ασχολήθηκαν με τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης, εμπνεόμενοι από την μυθολογία της περιοχής και το φυσικό περιβάλλον.

Νέοι καλλιτέχνες με ταλέντο και όραμα ένωσαν την τέχνη τους και δημιούργησαν έργα τα οποία παρουσιάστηκαν σε εικαστικές εκθέσεις στη Βέροια, στην Αθήνα και στην Τρίερ.

Η συγκεκριμένη έκθεση ήταν πρωτοβουλία της εταιρίας Vereinigung für Genreverbindente Kunstprojekte e.V. και των συμβούλων πολιτισμού ARTS etc. Intercultural Dialogues, που έχουν έδρα στο Βερολίνο και είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση».

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα έργα των Ελλήνων φοιτητών ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζονται στο Γενί Τζαμί. Την έκθεση «PHYSIS 2013 - Crisis and Creativity» επιμελήθηκαν ο Ελευθέριος Οικονόμου , ARTS etc. Intercultural Dialogues U.G. και η Αντρέ Κόνραντ Vereinigung für Genreverbindente Kunstprojekte e.V.

Πληροφορίες: Διάρκεια έκθεσης: 5 έως τις 28 Αυγούστου 2014.