Γνωρίστε τον Sam Smith

sam-smith-2
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ο 22χρονος τραγουδιστής είναι η νέα μεγάλη δύναμη της βρετανικής pop/r&b σκηνής και η μανία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του στη γενέτειρά του αναμένεται να εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.

- Η συνεργασία του με τους Disclosure στο “Latch” ήταν αυτή που τον έφερε ουσιαστικά στο προσκήνιο. Ακολούθησε το “La, La, La” με τον Naughty Boy, που είχε επίσης τεράστια επιτυχία στα charts.

- Πέρυσι κέρδισε το Critic’s Choice Award στα BRIT Awards και το Sound of 2014 του BBC.

- Το ντεμπούτο album του “In The Lonely Hour” κυκλοφόρησε φέτος και είναι το ντεμπούτο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς μέχρι στιγμής.

- Είναι τρίτος ξάδερφος με τα αδέλφια Allen, δηλαδή τη Lilly Allen και τον Alfie Allen, που εμφανίζεται στη σειρά  Game of Thrones.

- Έχει δηλώσει ανοικτά την ομοφυλοφιλία του και ότι πηγή έμπνευσης για το album του ήταν ένα αγόρι με το οποίο ήταν ερωτευμένος, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

- Πριν καταφέρει να ξεκινήσει την καριέρα του στη μουσική, δούλευε σε ένα μπαρ και το κύριο πόστο του ήταν να καθαρίζει τουαλέτες.

- Μεγάλωσε με τον πατέρα του, αφού η μητέρα του ήταν καριερίστα, έχοντας υψηλή θέση σε τράπεζα. Ο Smith δηλώνει ότι η παρουσία ισχυρών γυναικών στη ζωή του, τον επηρέασε και θεωρεί τον εαυτό του φεμινιστή.

- Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (O.C.D.), κάτι για το οποίο έχει μιλήσει ανοικτά, λέγοντας μάλιστα ότι δε μπορεί να φύγει από το σπίτι αν δεν ελέγξει πολλές φορές  ότι όλες οι βρύσες και τα φώτα είναι κλειστά. 

- Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τη Mary J. Blige και την Taylor Swift.

- Ως μεγαλύτερες μουσικές επιρροές του θεωρεί τις Etta James, τη Whitney Houston και την Beyonce.

Ροζίνα Αράπη