Ένα μουσείο με... τάματα

tama
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Μια πρόταση για τον Δεκαπενταύγουστο. Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση “Τ.Α.Μ.Α. Superflow.

30 καλλιτέχνες έστησαν μια αυτοσχέδια παράγκα και μας υπόσχονται οτι θα μας προστατέψουν από το κακό το μάτι. Η εγκατάσταση της Μαρίας Παπαδημητρίου αποτελεί ένα αυτοσχέδιο οίκημα, μια καλύβα, η οποία λειτουργεί ως ένα εξίσου αυτοσχέδιο μουσείο στο οποίο παρουσιάζονται έργα τέχνης ανώνυμων καλλιτεχνών που έχουν συλλεχθεί από την καλλιτέχνιδα σε παζάρια και υπαίθριες αγορές και αποτελούν τεκμήρια μιας ιδιαίτερης και προσωπικής ανάγνωσης της ελληνικής, βαλκανικής και ευρωπαϊκής ιστορίας. Τα έργα των νέων καλλιτεχνών που παρουσιάζονται παράλληλα και τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε διάλογο με την εγκατάσταση της Παπαδημητρίου είναι αντικείμενα φτιαγμένα κυρίως από απομεινάρια υφασμάτων τα οποία έχουν τη λειτουργία ταμάτων και αποτροπαϊκών φυλαχτών.

Η έκθεση ανήκει στην πλατφόρμα του project της Μαρίας Παπαδημητρίου “T.A.M.A.” (Temporary Autonomous Museum for All) και θα παρουσιαστούν η εγκατάσταση της Μαρίας Παπαδημητρίου “Τ.Α.Μ.Α. Side effects” και τα έργα των νέων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο “Inspire 2013: Metamorphosis”, που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2013.

Διάρκεια : 21 Ιουνίου – 26 Οκτωβρίου 2014
Πληροφορίες: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη.