Γνωρίστε την Banks

banks-2
ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η νεαρή Αμερικανίδα θα κυκλοφορήσει φέτος το ντεμπούτο της και αποτελεί ήδη ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα ονόματα με τη «διαφορετική» r'n'b που παρουσιάζει.

- H Jillian Banks, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1988 στην Καλιφόρνια. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στην ηλικία των 15 ετών. Είναι αυτοδίδακτη στο πιάνο και άρχισε να εξερευνά περισσότερο τη μουσική της καλλιέργεια, μετά το διαζύγιο των γονιών της. Όπως λέει, ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να εκφράσει όσα ένιωθε.

- Αρχικά ανέβασε τα τραγούδια της στο soundcloud, εκεί όπου επικοινωνούσε με τους fans της.  Όταν έφτασε ένα τεράστιο νούμερο ακροατών, άρχισε να συνεργάζεται με τη δισκογραφική Good Years.

- To πρώτο της single “Before I Ever Met You” κυκλοφόρησε το 2013.  Λίγο μετά ήρθε και το πρώτο της EP “Fall Over”.  Ήταν όμως ιδιαίτερα παραγωγική και πριν τελειώσει η χρονιά κυκλοφόρησε και το δεύτερο της EP “London”.

- Το κομμάτι της “Waiting Game” χρησιμοποιήθηκε σε διαφημιστικό της Victoria’s Secret.

- Όλα σχεδόν τα έντυπα, μουσικά και μη, την έχουν ονομάσει ως τον καλλιτέχνη που πρέπει να προσέξουμε για φέτος. Από τη Vogue και τη Huffington Post, μέχρι τις λίστες του iTunes και του Spotify, όλοι θεωρούν ότι είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που ακούσαμε τελευταία.

- Το περασμένο φθινόπωρο άνοιγε τις συναυλίες των Weeknd, στην περιοδεία τους σε Ευρώπη και Αμερική.

- Ήταν υποψήφια για το βραβείο Sound Of 2014 του BBC. 

- Η μουσική της έχει περιγραφεί ως σκοτεινό r&b και η ίδια θεωρεί ως μεγαλύτερες επιρροές της την Lauryn Hill και τη Fiona Apple. Το Billboard από την άλλη, αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική της φωνή θυμίζει αυτές των Feist και της Erykah Badu.

- Το ντεμπούτο της album “Goddess” αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος τον Σεπτέμβρη.

Ροζίνα Αράπη