Η ελληνίδα φωτογράφος Λίζη Μανωλά στη Βενετία

lizi-manwla
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

H έκθεση της Λίζης Μανωλά με τίτλο “Ethiopia, Spiritual Imprints” φιλοξενείται από τις 30 Αυγούστου στην Abbazia di San Giorgio Maggiore στη Βενετία.

Η έκθεση της Λίζης Μανωλά θα παραμείνει στην Abbazia di San Giorgio Maggiore μέχρι τις 23 Νοεμβρίου και τον Ιούνιο του 2015 θα παρουσιαστεί στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας.

Η Λίζη Μανωλά ταξίδεψε αρκετά στην Αφρική και κατέληξε στην Αιθιοπία, σε έναν τόπο με μακραίωνη ιστορία, ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε αυτή τη χώρα έπλεξε να τραβήξει το νέο της φωτογραφικό υλικό, με κεντρικό άξονα τη θρησκευτική ζωή.

Από το 2010 ταξίδεψε πολλές φορές εκεί και κατέγραψε μια πίστη με πολυσήμαντες καταβολές, ένα μείγμα από Χριστιανικά, Ισλαμικά και Εβραϊκά στοιχεία, που αναβιώνουν τελετές, μυσταγωγίες, έθιμα και παραδόσεις από την Καινή Διαθήκη.

Η ίδια δηλώνει: «Η Αιθιοπία νιώθω ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η ανθρωπότητα… Στη διαδρομή μου ανακάλυψα αυτούς τους μοναδικούς ανθρώπους, με τη βαθιά σπαρακτική πίστη τους, τη μοναδική ευλάβεια προς τα θεία, την προσπάθεια να διασώσουν τα θρησκευτικά τους έθιμα, την ευγένεια, το σεβασμό, την ευαισθησία και την καλοσύνη τους”.