Αναδρομική έκθεση γλυπτικής στον Δήμο Αθηναίων

stefos
ΤΡΙΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, την αναδρομική έκθεση γλυπτικής του Νίκου Στέφου.

Η έκθεση αποτελεί μία σκιαγράφηση του καλλιτεχνικού προφίλ του γλύπτη Νίκου Στέφου και παρουσιάζει την πορεία του κλασικού αλλά και ταυτόχρονα σύνθετου αυτού εικαστικού.

Τα έργα του Στέφου είναι σχέδια και γλυπτά με έμπνευση από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ξεχωριστή θέση σε αυτά κατέχει η γυναικεία μορφή.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί απλά υλικά, όπως είναι το ξύλο, το μέταλλο και ο χαλκός, αλλά και πιο «ευτελή», όπως παλιά σίδερα, με τα οποία συνθέτει «ήρωες», σύμβολα του παρελθόντος και πρωταγωνιστές της σύγχρονης πραγματικότητας.

Αξιοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές, πλάθει μορφές και καταφέρνει να δημιουργήσει έργα αντιπροσωπευτικά της δεξιοτεχνίας, της γνώσης και της φιλοσοφίας του.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Στέφος φοίτησε το 1967 στο προπαρασκευστικό τμήμα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Νίκο Νικολάου. Από το 1967 μέχρι το 1972 μαθήτευσε στο εργαστήριο γλυπτικής, στην ιστορία της τέχνης και στην αρχιτεκτονική.

Έχει φιλοτεχνήσει έργα-μνημεία που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση (1989, γκαλερί Ώρα) και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, καθώς και σε εκθέσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Πληροφορίες: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο, 210 5202420-21, είσοδος ελεύθερη.